700 от най-авторитетните и уважавани медици в България получиха признанието

...
700 от най-авторитетните и уважавани медици в България получиха признанието
Коментари Харесай

700 медици получиха признанието Лекарите, на които вярваме

700 от най-авторитетните и уважавани медици в България получиха признанието " Лекарите, на които имаме вяра ". На специфична гала за 12-та година вестник " 24 часа " отличи светилата в българската медицина. Сред тях особено бяха наградени лекари-герои. Тези, които в извънработно време продължаваха да работят, като помагаха на хората в наводнените села в Карловско. Както и тези, които се оказаха спасители в злополуката със сръбския рейс на автомагистрала " Тракия ".

Залата не може да побере всички заслужили голямо " Благодаря ". Тук намираме лекарката, която дружно със свои сътрудници излиза от стерилната среда. И потегля към наводнените села в Карловско.

" Според графиците ни направихме по този начин, че когато един се връща, да има различен, който да може да отиде на мястото. Да дадем някакво успокоение на хората, в случай че имат потребност от нещо, в случай че нещо се случи с тях - да знаят, че имат на кого да разчитат, тъй като в такива моменти и това е някакъв тип лекарство ", сподели доктор Цветомира Неделчева, анестезиолог в УМБАЛ " Проф. доктор Александър Чирков ".

В нощта на злополуката на Автомагистрала " Тракия " със сръбски рейс, цялостен с деца, един от лекарите по случайност е покрай обърнатия рейс. И дружно със собствен сътрудник - оказва най-важната - първа незабавна помощ. Днес не беше в залата, с цел да получи своята премия. А и споделя, че премията не е единствено негова.

" Връщайки се към онази вечер, персонално аз в никакъв случай няма да не помни безкористността, емпатията и човечността, с която инцидентно преминаващите жители по автомагистралата се включиха в оказаната помощ без да се шокират от кървавите гледки ", сподели доктор Антон Елкин, съдов хирург в болница " Тракия " - Стара Загора.

Тогава различен екип получава незабавно позвъняване. За две тежко ранени деца.

" Очаквахме, че те ще бъдат докарани при нас, само че не знаехме по кое време. Езиковата преграда беше напълно дискретна. Детето на сръбски - ние на български. Неговите реплики се въртяха главно към това по кое време ще види мама и тати, когато ще може да се прибере у дома и щастието, че към този момент се прибира у дома ", сподели доктор Явор Пукалски, ортопед-травматолог в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".

Церемонията награди още 700 като него. За това, че оказват помощ всеки ден надалеч от камери. И че са избрали да избавят животи - не някъде по света, а в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР