70 украинци се обучават да стрелят с артилерийската система AS-90

...
70 украинци се обучават да стрелят с артилерийската система AS-90
Коментари Харесай

Великобритания обучава украинци на модерни артилерийски системи

70 украинци се образоват да стрелят с артилерийската система AS-90 като част от 9-седмично образование във военна база в югозападна Англия.

Под управлението на инструктори от английската войска, украинските военнослужещи се срещат със спецификите на 155-милиметровите самоходни оръдия. Сред курсантите е 37-годишният Володимир, който в цивилния живот е машинист на трамвай.

 
Веднага щом се приберем вкъщи, ще влезем в борбата. Нашата работа ще бъде да променим обстановката, каквато и да е тя, към по-добро, до момента в който реализираме победа.
Володимир, украински курсант  

През юни 2022 английските въоръжени сили започнаха образование на украински бойци в Обединеното кралство, като задачата е да бъдат подготвени 10 000 души на всеки 120 дни.

 
Точно в този момент повеждам образование на украински бойци, което е фантастично. Те се образоват от 3 седмици. Преминават през разнообразни стадии на подготовка – от запознаване със системата до кулминационната точка на живата пукотевица.
с-т Сара Бонфийлд, инструктор 

Британското министерство на защитата удостовери, че ще даде на Украйна бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран. Русия заплаши да ескалира офанзивите в Украйна, откакто Лондон даде обещание на Киев този тип муниции, за които Москва погрешно твърди, че съдържат нуклеарни съставни елементи. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР