7% повече сръбски туристи посетиха България през изминалата година. Това

...
7% повече сръбски туристи посетиха България през изминалата година. Това
Коментари Харесай

Ангелкова: 7 % повече туристи от Сърбия

7% повече сръбски туристи посетиха България през миналата година. Това сподели за „ Фокус “ министърът на туризма Николина Ангелкова.
Министърът регистрира значимостта да се поддържат двустранните ни връзки със страна, която заема 8-мо място в класацията на задграничните туристи у нас, както и да се усъвършенства работата със Сърбия в посока привличане на взаимни пазари във връзка подписания Меморандум за съдействие в региона на туризма с отрасловото министерство на северозападната ни съседка.
„ Меморандумът за съдействие дава опция за развиване на общи туристически артикули, с които да промотираме Балканите като привлекателно място за туризъм за далечни пазари като Китай, Индия, Южна Корея, Близък Изток, Съединени американски щати. Той е и опция институциално да засилим между тях организирането на взаимни начинания, които да бъдат от изгода за туризма и в двете страни – обмяна на опит и експертиза “, разяснява министър Ангелкова. Тя обърна внимание и на това, че България за пръв път взе участие като страна-партньор на едно от най-големите интернационалните туристически изложби в Белград. Това дава опция в допълнение да се промотира страната ни като целогодишна туристическа дестинация, посочи министърът на туризма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР