7 наши ученици от 6 до 12 клас ще се борят

...
7 наши ученици от 6 до 12 клас ще се борят
Коментари Харесай

Млади изобретатели показват роботи, умни чинове и поливни системи

7 наши ученици от 6 до 12 клас ще се борят тази неделя на финала на конкурса " Млади изобретатели " на фондация " Миню Балкански ". Проектите на младежите от най-различни сфери - информатика, електроника, инженерни технологии, програмиране, автоматика, екология, селско стопанство и тъй наречените

Десетокласничката Александра Умленска от ПМГ „ Проф. Емануил Иванов “ в гр. Кюстендил например ще показа решения за градовете на бъдещето - звездна карта с оптични нишки на над 50 от най-големите съзвездия, колело, задвижвано от сбит въздух, и робот, който се задвижва от водород. Габриела Чавгова от 11 клас на МГ " Акад. Кирил Попов " в Пловдив ще се показа с QUINN - иновативна цялост от машинно образование, научно проучване, помощник с изкуствен интелект, невронни мрежи и хардуер, която разпознава страсти от глас, играе роля на персонален помощник и други

Уроци за 3D принтиране и моделиране пък предлага десетокласникът от Софийска професионална гимназия по електроника " Джон Атанасов " Георги Германов - в него децата ще се научат по какъв начин да създадат първият си 3D план, да видят по какъв начин работи 3D принтер и да получат своят дизайн принтиран. 

Кристиан Петров и Теодор Стоянов от 12 клас на професионалната гмназия по механоелектротехника и електроника в Бургас ще покажат интелигентен чин, целящ да облекчи работата на учителя в час и да помогне за по-добра дисциплинираност на учениците. Ако ученикът заспи на чина по време на час, чинът започва да се тресе, включва се водна помпа, която го пръска в лицето и така нататък Ако пък употребява телефон под чина, светлината от телефона задейства сензор и водата още веднъж го пръска.

Устройството " Климат 1 ", предопределено за поливане на растения в избран период от време и при проектирането на което са употребявани детайли от чертежа на автоматизирани клепсидри (водни часовници), ще покаже Ярослав Михайлович от 6 клас на ОУ " Цар Симеон 1 ", Варна. В тази сфера е и изобретението на Мариян Динков от 8 клас на професионалната гимназия по електроника и технологии " Г. С. Раковски " в Стара Загора - парникова многоканална поливна система за оранжерии и парници.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР