7 години след като откри спортна зала „Колодрума” Община Пловдив

...
7 години след като откри спортна зала „Колодрума” Община Пловдив
Коментари Харесай

Общината продължава да губи дела за зала „Колодрума”, 7 години след откриването й

7 години откакто откри спортна зала „ Колодрума” Община Пловдив към момента не може да приключи дефинитивно заплащанията към десетките реализатори на залата. С решение на Окръжен съд – Пловдив градските управляващи ще би трябвало да платят 18 900 лв. към компанията „ Азимут спорт”. Компанията бе една от главните реализатори по оборудването на спортната залата, като тя бе построила настилката, част от трибуните, както и осведомителните електронни табла.
Прочетете още
Спорът по делото е бил точно за таблата, които е доставила компанията. Договорът е бил за 189 000 лв. без Данък добавена стойност, като компанията се е забавила с осъществяването на монтажа и някогашния зам.-кмет Димитър Кацарски им е удържал 18 900 лв. наказателна клауза.

Фирмата обаче е завела дело против Община Пловдив, в която излиза наяве, че забавянето на монтажа е бил по виновност на градските управляващи. Съдът е приел доказателствата на компанията и заради това удържаните 18 900 лв. би трябвало да бъдат платените на изпълнителя плюс близо 6000 лв. разноски.

Спортната зала бе открита през 2015 година, като цената й бе над 50 млн. лв.. В следствие Община Пловдив пусна редица спомагателни поръчки за съоръжение, обзавеждане, ново осветяване и ОВК съоръжения.

Все още обаче залата не съумява да притегли огромен брой събития, а тя да стартира да се конкурира със оборудванията в другите огромни градове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР