7 души са задържани на Летище София в неделя. Причината

...
7 души са задържани на Летище София в неделя. Причината
Коментари Харесай

Българи завеждат дела заради двете заповеди на здравния министър

7 души са задържани на Летище София в неделя. Причината е объркване и неразбиране на новата заповед на здравния министър за поставянето под 14-дневна карантина.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8511
На 20 май Мила Георгиева се прибира при съпруга си в България заедно с 9-годишния им син. Подписва предписание за оставане под 14-дневна карантина, съобщава БТВ.

Нова заповед от Ананиев, свързана е с гражданите на ЕС

„ Бяхме блокирани ние в Австрия, а той в България повече от 10 седмици и това беше първият шанс, в който можем да се видим “, разказа жената.

Ден по-късно здравният министър издава нова заповед, с която карантината не важи за членове на семейство на българин, ако престоят им в страната е до 7 дни. Заради това Мила и синът ѝ опитват да се върнат във Виена на 24 май, но са задържани. Причината – неспазване на карантината. Следват разпит и обиск. Според адвокат Мария Петрова текстовете са неясни.

От „ Гранична полиция “ завиха, че са действали правомерно, защото макар втората заповед да отменя първата, не е отменено разписанието с индивидуалната карантина на Мила Георгиева от 14 дни. Случаят с материалите ще бъдат докладвани на прокурор.

„ Аз ще си търся правата, защото съм уверена, че съм била задържана неправомерно “, категорична е Мила Георгиева.

Ако го докаже, ще има право на обезщетения за неосъщественото пътуване и за последиците. На 24 май на Летище София за същото нарушение са били задържани още пет души.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8511  Душко Маркович: Черна гора е първата свободна от ковид страна Душко Маркович: Черна гора е първата свободна от ковид страна  СЗО прекратява клиничните тествания с хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19 СЗО прекратява клиничните тествания с хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19  Нови 4 инфектирани с ковид и 1 смъртен случай в Гърция Нови 4 инфектирани с ковид и 1 смъртен случай в Гърция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР