69-годишният Еймс от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън беше

...
69-годишният Еймс от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън беше
Коментари Харесай

Обявиха убийството на депутата Дейвид Еймс за терористичен акт

69-годишният Еймс от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън беше прободен неведнъж с нож при нахлуване през вчерашния ден по обед в методистка черква в Лий он Сий, източно от Лондон.

На мястото на престъплението беше арестуван 25-годишен мъж по съмнение в ликвидиране, а служителите на реда иззеха и нож. Служителите на незабавната здравна помощ пробваха да спасят живота на депутата, само че не съумяха.

Полицията не разкри самоличността на обвинения. Тя допуска, че той е работил самичък и не търси други хора по отношение на убийството, въпреки че следствието продължава.

" Като част от следствието се правят претърсвания на два адреса в региона на Лондон ", добави полицията.

По информация на " Скай нюз " задържаният мъж е английски жител от сомалийски генезис.

Политици дефинираха убийството като посягане против демокрацията, а почитта си към него отдадоха представители на целия политически набор във Англия, само че и локалните поданици на Лий он Сий, които проведоха бдение в негова памет.

Консервативната партия приключи всевъзможни свои предизборни прояви до второ разпореждане.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел показаха съболезнованията си. " Атаката против публични представители на изборни длъжности е офанзива против демокрацията ", съобщи Блинкън.

" Шокиран съм и съм покъртен от ужасното ликвидиране на члена на Народното събрание сър Дейвид Еймс. Поднасяме съболезнования на фамилията, приятелите и сътрудниците му ", разяснява Борел в Twitter.

Знамената на всички английски държавни здания ще бъдат свалени на половина в памет на убития народен представител.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР