66-годишният президент на компанията Акио Тойода призна, че не е

...
66-годишният президент на компанията Акио Тойода призна, че не е
Коментари Харесай

Шефът на Toyota танцувал в офиса си от кеф, че...

66-годишният президент на компанията Акио Тойода призна, че не е могъл да сдържи страстите си и че „ за благополучие обаче никой не е видял това “. Акио Тойода, внук на създателя на Toyota Киичиро Тойода, е освен това от просто началник на бизнеса. 66-годишният президент е същински запалянко, като под негово управление са основани коли като Yaris, Supra и Corolla. В същото време Акио Тойода е разпален играч и няколко пъти е взел участие в 24-те часа на Нюрбургринг.

Когато не е на пистата, той, като всеки началник на автомобилния производител, следи данните за продажбите. А неотдавна Акио Тойода показа, че откакто е научил, че предходната година Toyota е изпреварила General Motors по продажби в Съединените щати, той „ танцувал бясно “ в офиса си. Всъщност през 2021 година Toyota продаде 2 332 262 автомобила в Съединени американски щати, до момента в който GM - 2 218 228. Разбира се, 114 034 не е огромна разлика при такива размери, само че все пак успеха над GM на техен терен е впечатляваща.

Когато числата бяха оповестени при започване на 2022 година, представителят на GM Джим Кейн сподели пред Ройтерс: „ Аз не бих бързал, в случай че бях на мястото на Toyota и не бих си направил татуировка „ Ние сме номер 1 “. Тази година обаче Toyota също изпревари GM през първото тримесечие, само че северноамериканският авто производител се възвърне през второто тримесечие. И двата концерна страдат от дефицит на части и трябваше да сглобяват коли в очакване на изчезналите съставни елементи.

Говорейки пред CNBC по-рано тази година, старши вицепрезидентът на Toyota North America по автомобилните интервенции Джак Холис сподели, че задачата на компанията не е да победи в продажбите на GM. Освен това той призна, че сходна обстановка надали ще се повтори: „ Да, ние в действителност надминахме General Motors по продажби. Но с цел да бъде ясно, това не е нашата цел ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР