66-годишен шофьор от България е бил задържан от френските власти

...
66-годишен шофьор от България е бил задържан от френските власти
Коментари Харесай

Задържаха български шофьор на ТИР. Карал със 107 км/ч по най-стръмния път във Франция -

66-годишен водач от България е бил арестуван от френските управляващи поради рисково втурване със скорост от 107 километра в час по най-стръмното първокласно шосе във Франция, заяви профилираният уебсайт за товарен превоз „ 40 тона “. Ограничението при втурване по този хълм е 50 километра в час, а случаят е регистриран по път А75, прочут още като ла Меридиен.

Участъкът от А75 в региона на Па де л`Ескалет е публично приет за най-стръмния път в цялата френска мрежа от бързи пътища. Наклонът е от 8 %, което значи 8 метра слизане на изминати 100 метра. При това стръмният сектор е много дълъг и съставлява дълго втурване. За сложността и заплахата му приказва броят на избавителните рампи – ленти вдясно от пътя, които да спрат камионите при положение, че им откажат спирачките, или пък рестриктивните мерки за скоростта по цялата дължина на баира. Максималната скорост за леките коли е 70 километра в час, а за товарните – 50. Точно там е арестуван водачът на камиона от фотографията.

66-годишният българин карал Mercedes Actros, претрупан оптимално с автомобилни елементи и безусловно пренебрегнал заплахата, произлизаща от наклона на пътя. В момента, в който бил засечен с радар скоростта му била 107 километра в час. Когато го спрели, обяснил превишението с това, че му оставали единствено 10 минути с цел да доближи мястото, на което трябвало да направи наложителната пауза.

Почти двойното превишение на скоростта не се разминало единствено с елементарна санкция. Френската жандармерия е взела решение за неотложно лишаване на книжката и внасяне на случая в съда. Процесът, евентуално ще бъде едвам след няколко месеца, а дотогава българинът няма да може да ръководи автомобил на територията на Франция. Освен това ще чака и финансова глоба, която, съгласно правосъдната процедура по сходни случаи може да доближи няколко хиляди евро.

Мястото, на което българският водач е натиснал педала по нанадолнището:



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР