64-годишната Елизабета Белони е новият директор на италианските тайни служби.

...
64-годишната Елизабета Белони е новият директор на италианските тайни служби.
Коментари Харесай

За пръв път жена застава начело на италианските тайни служби

64-годишната Елизабета Белони е новият шеф на италианските секрети служби. Тя заменя досегашния им началник Дженаро Векиони, съобщи.
Назначаването на Белони отпред на Отдела за информация за сигурността беше оповестено от премиера. Преди това той изслуша мнението на Министерския комитет за сигурност на републиката.
 С 3 милиарда евро Италия подкрепя наранени от вируса компании С 3 милиарда евро Италия подкрепя наранени от вируса компании
Италия ще започва нов фонд, финансиран с първични 3 милиарда евро. Предвижда се с него да се помогне на фирмите, наранени от к...
Белони, която е от Рим, беше преди този момент и първата жена общоприет секретар на Министерството на външните работи. Тя заемаше този пост в продължение на пет години. Белони е „ пионер ” във всичко, което прави, още от дете. Навремето тя е първата ученичка, която дружно с още едно момиче е призната в йезуитското учебно заведение „ Масимилиано Масимо ”, където е учил и самият Драги, и където са били одобрявани по-рано единствено момчета.
В Министерството на външните работи Белони оглавяваше в началото така наречен Кризисен щаб, като се е занимавала с отвличания на италиански жители в Ирак и Афганистан. Оглавявала е и Генералната дирекция за съдействие и развиване, била е и началник на кабинета на външния министър, а след това и общоприет секретар на министерството. Това са все постове, които преди нея са били заемани единствено от мъже. Белони е приключила политология през 1982 година, а след това е станала посланик и дипломат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР