64-годишен служител в бюрото за водоснабдяване на японския град Кобе

...
64-годишен служител в бюрото за водоснабдяване на японския град Кобе
Коментари Харесай

Японец глобен, защото излизал в обедна почивка 3 мин. по-рано. Работодателят му се извинява по телевизията

64-годишен чиновник в бюрото за водоснабдяване на японския град Кобе бе санкциониран с надницата си за половин ден поради това, че няколко дни излизал с три минути по-рано в обедна отмора.

" Своеволието " на служителя се повторило 26 пъти в продължение на седем месеца. 

Санкцията провокира необятен публичен отзив и рецензии против строгостта ѝ.

Въпреки това представители на ВиК службата дадоха телевизионна конференция, с цел да извинят за поведението на служителя и се поклониха с молба за прошка пред камерите.

Работникът е в нарушаване на закона за публичните услуги, изискващ чиновниците да се „ концентрират върху работата си “, оповестява Агенция Франс Прес.

Служителят, от своя страна, обяснил, че от време на време е излизал по-рано, с цел да купи обяд  и да разнообрази работната си среда.

Той бил оголен от сътрудник, който забелязал " подранилите "  му визити на близкия ресторант през прозореца на директорския кабинет.

Извинението идва, откакто беше приет законопроект, който лимитира изключителния труд до 100 часа на месец. Този ход е за да се спрат хората в страната да работят безусловно до гибел.

1/5 от работната мощ в Япония е изложена на риск от гибел заради претоварване, известна като кароши, защото работят изключително повече от 80 часа всеки месец.

Няколко случая, като да вземем за пример самоубийството на чиновник на рекламна организация, който работил по 100 спомагателни часа месечно, провокираха смяната в трудовата просвета на Япония.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР