63 средни и големи предприятия със заети над 37 585

...
63 средни и големи предприятия със заети над 37 585
Коментари Харесай

Ужасна финансова новина за близо 40 хиляди българи

63 междинни и огромни предприятия със заети над 37 585 чиновници са наранени все още от почналата рецесия поради световната пандемия с COVID-19 и въведеното изключително състояние у нас. Това демонстрира изследване на КНСБ, представени от в. Монитор.

Според данните 78% от засегнатите компании пускат служащите в заплатен отпуск, в 22% прибягват към неплатен отпуск, а в 13 на 100 от компаниите се стига до освобождение на работещите или предстоят съкращения.

Най-много наранени предприятия (извън ресторантьорство, хотелиерство, туризъм и кафетерийната сфера) има в преработващата и леката индустрия, производството на авточасти и автомонтьорство и просвета.

Най-много безработни има регистрирани в областите Благоевград, Казанлък, Димитровград, Перник, Разлог, Дупница и Стара Загора, допълват още от КНСБ.

Наблюденията на синдиката демонстрират още, че доста хора избират сами да употребяват платения си отпуск в този момент, тъй като подозират, че лятото няма да имат тази опция, а и по този начин ще се предпазят от евентуалната болест.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР