6200 нови дървета са засадени в на София край „Суходол“

...
6200 нови дървета са засадени в на София край „Суходол“
Коментари Харесай

Още 6200 дървета са засадени в Новата гора на София

6200 нови дървета са засадени в на София край „Суходол“ в първите 3 уикенда от третия сезон на залесителната самодейност.

Дърветата са засадени напълно от доброволци, като фиданките, инструментите и ръкавиците за засаждането се дават от Столична община.

С новопосадените дръвчета общият брой на фиданките в новия зелен пояс край София е 26 200, оповестяват от общината. Последващи грижи за засаждането се поставят от лесовъдите – специалисти от Общинското дружество „ Управление на общински земи и гори “.

Новата гора на София край „Суходол“ е план на Столична община за промяна на пустеещи общински земи в гора. За засаждането на фиданките се разчита напълно на доброволци, като за оптимално облекчение е разкрита краткотрайна автобусна линия в границите на градския превоз – 56А, която транспортира искащите да се включат в залесяването от спирка „Метростанция „ Вардар “ до самия вход на гората в „Суходол“. Залесителните мероприятия се организират всяка събота и неделя, сред 10 и 16 часа, до момента в който времето разрешава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР