62 студенти от Варненския свободен университет Черноризец Храбър“ започнаха практическото

...
62 студенти от Варненския свободен университет Черноризец Храбър“ започнаха практическото
Коментари Харесай

62 студенти от ВСУ Черноризец Храбър“ започнаха практическо обучение във фирми

 62 студенти от Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ започнаха практическото си образование в 19 учащи организации – адвокатски сдружения, правосъдни институции, строителни компании и детски градини по плана " Студентски практики-Фаза 2 “, оповестиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Студентите се образоват на практика в рамките на 240 часа, самостоятелно или в групи, с помощта и под контрола на наставник от организацията-работодател и при наставничеството на учител от университета. След сполучливото довеждане докрай на практическото образование, студентите ще получат уверение от работодателя и стипендия в размер на 600 лв..

Към плана има огромен интерес от страна на студентите от ВСУ " Черноризец Храбър “. За по-малко от месец след старта на приемането на документи, 357 студенти са се записали в осведомителната система, над 50 от тях са в стадий " Подготовка “, а 62-ма към този момент започнаха практиката си. Още 23-ма студенти ще стартират практическото си образование от идната седмица. Най-активни са бъдещите експерти от " Право “, " Бизнес администрация и мениджмънт “, " Администрация и ръководство “, " Данъчен и митнически надзор “, " Кръгова стопанска система “, " Финансов одит “, " Психология “, " Съдебни и криминалистически експертизи “, " Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “, " Строителство на здания и уреди “, " Водоснабдяване и канализация “, " Моден дизайн “ и други

" Проект " Студентски практики “ дава опция за поредна година студентите на Варненския свободен университет да добавят положителната си теоретична подготовка с на практика умения и познания, които са извънредно значими за бъдещата им реализация. За сътрудниците от бизнеса това е опция да подберат фрагменти съгласно своите условия и да обезпечат освен условия за процедура, само че и бъдеща претовареност на студентите “, сподели Вивиана Панайотова – водещ функционален специалист по плана.

Варненският свободен университет започва приема на документи по плана още при започване на юни 2020 година Записването за присъединяване в " Студентски практики – Фаза 2 “ продължава.

Студентите могат да се записват на адрес https://praktiki.mon.bg

или да се извърнат към функционалните специалисти по катедри, университетските наставници и Кариерния център на ВСУ " Черноризец Храбър “.  За включване в плана може да кандидатства всеки студент – бакалавър или магистър, еднократно в границите на своето образование за придобиване на образователно-квалификационна степен по съответната компетентност. Студентите, които се образоват по специалности, за които се планува образование единствено за придобиване на степен " магистър “, се позволява да бъдат включени в до две на практика образования. Практическото образование би трябвало да е в сходство с изучаваната компетентност или професионално направление.

ВСУ " Черноризец Храбър “ има дългогодишни обичаи и опит в обезпечаването на студентски практики с присъединяване си в разнообразни планове от 2005 година до в този момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР