62 са пътнотранспортните произшествия за трите почивни дни – от

...
62 са пътнотранспортните произшествия за трите почивни дни – от
Коментари Харесай

38 шофьорски книжки са отнети от събота до днес

62 са пътнотранспортните катастрофи за трите почивни дни – от събота до през днешния ден, единствено на територията на София. Отнети са 38 шофьорски книжки. Това заяви началникът на " Пътна полиция " Любомир Костадинов, представен от БГНЕС.

Трафикът посока столицата през днешния ден следобяд е засилен. Комисар Костадинов заяви, че поради края на трите почивни дни около 24 май и многото столичани, които се чака да се приберат в града, има ситуирани екипи на Пътна полиция на всички входове-изходи, на основните пътни артерии. Екипите наблюдават за агресивното държание на водачите, за скоростно каране, за съблюдаване на разпоредбите за придвижване.

За трите дни единствено на територията на София са хванати 9 водачи с алкохол над 1,2 промила.

Около 55 - 56 хиляди автомобил са излезли от София за серията от три почивни дни около 24 май, толкоз би трябвало и да се приберат за началото на новата работна седмица.

За да не стават тапи, както и при всички празници, КАТ одобряват ограничения взаимно с Жандармерия и Охранителна полиция. “Имаме ситуирани екипи, които наблюдават за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, за нападателно каране на водачите, скоростния режим, както и прекъсването в спешните ленти ”, сподели Костадинов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР