600 украински бежанци - майки с деца, бяха преместени от един хотел в друг

...
Започна местенето на украинските бежанци от хотелите в Слънчев бряг,
Коментари Харесай

Започна местенето на украинските бежанци от хотелите в Слънчев бряг, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

600 души днес бяха преместени с автобуси в друг хотел, но само временно. Собственикът на хотела обясни, че може да ги приюти само до 31 май, защото няма да се възползва от удължаването на програмата за подпомагане, която предвижда 15 лева на ден за спане и изхранване.

600 човека напускат хотела, аз съм ги организирал. Направил съм това, което не беше моя работа, коментира Венелин Ташев.

Хотелиерът се обърна към управляващите с думите: Не искаме да ни слушат, искаме да ни чуват. Искаме да помогнем на държавата

По думите на хотелиери в Слънчев бряг тази сума е твърде малка и от нея ще се възползват предимно ниско категорийни хотели в Албена и Кранево.

15 лева с три хранения е невъзможно в нашата държава да се случи. Не може да се случи. В момента ние изпълняваме ролята на държавата. Призовавам държавата, да бъде така любезна да продължи програмата поне още един месец. Само аз настанявам 600 човека, заяви хотелиерът Красимир Белорежки.

До 25 май е срокът за кандидатстване по новата мярка на правителството. Бежанците са предимно жени с малки деца. Възможно е част от тях ще се върнат в Украйна въпреки войната заради липсата на работа и адекватно настаняване.

„Ще видим, ако в Украйна е безопасно и можем да се върнем у дома, ще се върнем. Много искаме да се върнем, но засега е невъзможно, защото е окупирана територия“, коментира Ирина, която е една от жените, които днес биват преместени.

Оля, изрази благодарност, защото тези от тях, които сега нямат дом и нямат възможност да се върнат у дома, ще бъдат преместени някъде другаде в България, на безопасно място. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР