$60 млрд. има кралят на Тайланд Маха Вачиралонгкорн, който наследи

...
$60 млрд. има кралят на Тайланд Маха Вачиралонгкорн, който наследи
Коментари Харесай

$60 млрд. има кралят на Тайланд

$60 милиарда има кралят на Тайланд Маха Вачиралонгкорн, който наследи едно от най-големите благосъстояния в света след гибелта на татко си. Пхумипхон Адунядет, крал Рама IX, ръководи 70 години преди да почине през октомври 2016г.

Повечето от парите се управляват от държавната организация Crown Property Bureau (CPB), която има парцели и вложения в огромни компании. През предишния юли тайландската хунта за първи път от 69 години промени закона за собствеността на кралството, с цел да даде на Вачиралонгкорн цялостен надзор над CPB.

Това е следващата стъпка, подхваната от краля за увеличение на персоналния му надзор върху двореца и благосъстоянието му. CPB има огромни вложения в някои от най-големите компании в Тайланд, като Siam Commercial Bank и Siam Cement Company.

Общественото разискване на дейностите на краля остава табу, което се дължи на тайландския закон за отбрана на монархическата чест, който санкционира всяка рецензия с до 15 години затвор. Всички медии би трябвало да се самоцензурират, когато оповестяват за монархията, с цел да избегнат нарушаването на закона.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР