60-годишният мъж, открит на бесилото, е дипломиран учител, четял много. Не

...
60-годишният мъж, открит на бесилото, е дипломиран учител, четял много. Не
Коментари Харесай

60-годишният мъж, открит на бесилото, е дипломиран учител

60-годишният мъж, открит на бесилото, е квалифициран преподавател, четял доста.

 

Не излизаше от селската библиотека. Четеше доста и то с схващане. Живееше с майка си, която е рускиня и преди десетина дни я погреба. 

Така поданици на пловдивското село Борец разказват 60-годишния Дмитрий, който бе открит нощес обесен в дома си, предава 24 часа.

" Беше необикновен, само че и в това време доста четящ. Завършил е за преподавател, само че не знаем какво работеше. По-рано пътуваше постоянно до Пловдив. До последно се грижеше за майка си, татко му от дълго време умря. Живееха с нейната пенсия ", описа някогашната агрономка Пенка Василева. Тя таи положителни усеща към Дмитрий и споделя, че двамата са водили смислени диалози в региона на историята. Той особено доста се интересувал от Втората международна война.

" Завършил е за преподавател, само че не е работил като подобен. Името му фигурираше в листата на педагогическите фрагменти в общината. Някои споделят, че в последно време прекалявал с чашката, аз не съм го виждала. Твърдя, че беше интелигентен и компетентен, само че и в това време чудак и комплициран човек.  Самотник цялостен живот ", разказва Василева.

Дмитрий се грижел за майка си, двамата живеели с нейната пенсия. Баща му на младини отпътувал на бригада в Съюз на съветските социалистически републики и там се оженил за рускинята, която пристигнала с него в България.

" Мъчно ми е за него, тъй като в този момент няма кой да го пожали. Добре, че най-малко изпрати майка си, с цел да не го види, че се е обесил ", споделя дългогодишната агрономка.

 

Според проверяващи по тялото му няма следи от принуждение. Каква е повода да посегне на живота си, в Борец  гадаят. " Жалко, тъй като можеше да стане различен човек ", обобщава Пенка Василева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР