60-годишният бразилец Балтазар Лемос искаше да знае колко хора ще

...
60-годишният бразилец Балтазар Лемос искаше да знае колко хора ще
Коментари Харесай

Мъж инсценира смъртта си, за да провери колко хора ще дойдат на погребението му

60-годишният бразилец Балтазар Лемос искаше да знае какъв брой хора ще дойдат на погребението му и фалшифицира гибелта си, заяви Oddity Central. Мъжът работил като церемониалмайстор и е направил стотици погребални церемонии в кариерата си. Лемос видя, че някои от мъртвите са изпратени в последния им път единствено от няколко души, до момента в който няколкостотин са пристигнали на погребението на други. Той желал да види какъв брой хора ще дойдат да се сбогуват с него и по тази причина решил да симулира гибелта си.

В началото на януари Лемос разгласява на страницата си в обществената мрежа фотография, направена на фона на болничното заведение. На идващия ден той разгласява известие: „ В началото на този печален ден Балтазар Лемос ни напусна. Очаквайте скоро повече информация ".

Семейството на мъжа било шокирано от новината, а един от племенниците му се втурнал в болничното заведение, с цел да разбере какво се е случило. От личния състав на лечебното заведение обаче споделиха, че нямат информация за хоспитализацията на Лемос. Приятели на мъжа започнаха да споделят трагичната вест онлайн, като изказваха съболезнования и питаха за повода за гибелта. Не беше обещано пояснение, само че вместо това часът и мястото на възпоменанието и погребалната гала се появиха на страницата на Лемос.

На 18 януари близки и другари на мъжа се събраха в дребен параклис в родния му град, с цел да се простят с него. Изведнъж гласът на Лемос се чу в залата и доста от присъстващите започнаха да плачат, вярвайки, че той е записал речта авансово. Няколко мига по-късно вратите на олтара се отвориха и живият мъртвец се появи пред гостите. Присъстващите бяха потресени и не знаеха по какъв начин да реагират: някои започнаха да плачат, а други стояха със зяпнали уста.

Веднага откакто Лемос изясни, че е инсценирал гибелта си, гостите го упрекнаха в коравосърдечие. „ Каква нелепа смешка! Мисля, че би трябвало да се снимаш с всички, които скърбят за въображаемата ти гибел. Не те познавам персонално и се надявам в никакъв случай да не те срещна “, написа един от коментиращите, когато разбра истината.

Лемос твърди, че не е желал да нарани околните си, само че това бил единственият метод да разбере кой ще го оплаква след гибелта. „ Нямах желание да жегвам, наскърбявам или контузвам някого. Искрено се оправдавам на тези хора “, сподели мъжът.

По-рано беше обявено, че гражданин на Индонезия се е опитал да се престори на мъртъв поради задължения, само че е бил оголен от видео, на което се вижда по какъв начин мърда в личния си ковчег. Оказало се, че до момента в който е бил там, той е изгубил схващане, а по-късно е пристигнал на себе си.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР