60 души са задържани при проведена специализирана полицейска операция тази

...
60 души са задържани при проведена специализирана полицейска операция тази
Коментари Харесай

60 души са арестувани при акция на полицията в село Розино

60 души са арестувани при извършена профилирана полицейска интервенция тази нощ в село Розино, община Карлово. 33 от тях са с престъпни прояви.


Извършена е взаимна инспекция от общината и РДНСК по отношение на противозаконни постройки на територията на селата Розино и Христо Даново, като по наставление след открити нарушавания би трябвало да се пристъпи към събарянето им.

Служители на районно управление (на МВР) Карлово и СПС са ревизирали 42 адреса, 106 лица и 26 МПС. По Закона за българските персонални документи са формирани 16 акта за определяне на административни нарушавания и 1 по Закона за горите. Започнато е досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.325 от Наказателен кодекс - безчинство, против няколко локални лица от два рода. Същите са арестувани в РУ-Карлово. По същото произвеждане са конфискувани и 3 броя нелегално притежавано огнестрелно оръжие. Започнато е бързо произвеждане за заличаване и разваляне на стъклопакети на жилищна постройка в селото. Престъплението по чл.216 от Наказателен кодекс е осъществено от малолетно лице.

В хода на интервенцията са конфискувани 300 къса саморъчно направени цигари и 700 грама нарязан тютюн, открит в дома на 41-годишна жена от Розино. Започната е инспекция.

Разследванията се правят под наблюдението на районна прокуратура Карлово.

Снимки: ОДМВР-Пловдив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР