6-ти международен фестивал Златни искри се провежда във Варна. В

...
6-ти международен фестивал Златни искри се провежда във Варна. В
Коментари Харесай

Mеждународният музикален фестивал Златни искри събра млади таланти във Варна

6-ти интернационален фестивал " Златни искри " се организира във Варна. В него надарени деца от цяла Европа се борят за влиятелните награди. Конкурсът се провежда от фондация " Откритие " с поддръжката на Министерството на културата и Общината.

Варна

Младите кандидати за премиите в състезанието са с богата биография- взели участие са в доста интернационалните и национални планове. 13-годишната Йоана Петкова от София се бори в категорията за най-хубав детски реализатор. Според нея в българската музика липсват стойностни песни, които децата да харесват и пеят.
Йоана Петкова, 13 година: В днешно време хората не пеят толкоз за хубост, да вземем за пример, за по-важните неща. Пеят за пари, коли, за някакви материални неща, които съгласно мен не са толкоз значими.Биляна Ангелова - композитор: Увличат се по много неценностни жанрове, текстове, и въобще стилове. И аз се веселя, че съумяваме да вършим една музика, която да е... художествено висока.. като род.
Песните, които вземат участие, са особено написани за състезанието.
Доно Цветков - уредник на фестивала: Ще се веселя, в случай че нашият фестивал сътвори шлагери, които да се заобичат от българските деца. Има участници от разнообразни страни - има и представители на една от най-популярните съветски групи " Непоседи ".
Именно Елена Пинджоян, началник на групата " Непоседы ", е част от авторитетното интернационално жури, което прави оценка младите участници.
Елена Пинджоян - началник на група " Непоседы ": Песента би трябвало да има доста бездънен смисъл и запаметяваща се мелодия. Да се харесва на детето, тъй като това се предава и на феновете.
Песните от фестивала " Златни искри " ще бъдат излъчени в ефира на Българското национално радио, а най-хубавата българска ария ще бъде отличена със специфична премия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР