6 сигурни партии влизат в следващото Народно събрание, ако предсрочните

...
6 сигурни партии влизат в следващото Народно събрание, ако предсрочните
Коментари Харесай

„Маркет линкс“: ГЕРБ са първа политическа сила, водят на ПП с над 3%

6 сигурни партии влизат в идващото Народно заседание, в случай че предварителните парламентарни избори са през днешния ден. Това демонстрират данните от национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „Маркет линкс“, извършено измежду 1020 пълнолетни жители в интервала 30 юли–5 август по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Според проучването ГЕРБ-СДС са първа политическа мощ. Те събират 22,4% от деклариралите, че ще гласоподават. „Продължаваме промяната“ са на втора позиция с 19,1% поддръжка. Следват ги Движение за права и свободи с 11,5%. Българска социалистическа партия събира 10,9 на 100 поддръжка. „Възраждане“ е на пето място – с 8,4 %. С десета по-малко е резултатът на „Демократична България“ – 8,3 на 100. Това са настройките измежду гласуващите.

Под прага за влизане в 48-ото Народно заседание, само че покрай границата е „Български възход“ – с 3,9%, „Има подобен народ“ събира 2,8 на 100. Не дребен е процентът на тези, които към момента не са решили за кого ще гласоподават.

А ето каква е и мобилизацията за изборите. Ако в неделя има избори 49% декларират, че сигурно ще гласоподават, двоумят се 14 на 100. 13 % сигурно няма да упражнят правото си на избор.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР