6 сигурни партии влизат в следващия парламент, ако предсрочните парламентарни

...
6 сигурни партии влизат в следващия парламент, ако предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

„Маркет Линкс“: ГЕРБ-СДС са първа политическа сила събират 22,4%, ПП-19,1%, ДПС-11,5%, БСП-10,9

6 сигурни партии влизат в идващия парламент, в случай че предварителните парламентарни избори са през днешния ден. Може да се чака разделянето, което видяхме в 47-ото Народно събрание, да се създаде още веднъж и в идващия парламент.

Така разяснява данните на „ Маркет Линкс “ социологът Добромир Живков.

Националното изследване e финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет Линкс “, е извършено измежду 1020 пълнолетни жители в интервала 30 юли–5 август по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Според проучването ГЕРБ-СДС са първа политическа мощ. Те събират 22,4% от деклариралите, че ще гласоподават.

" Продължаваме промяната " са на втора позиция с 19,1% поддръжка. Следват ги Движение за права и свободи с 11,5%. Българска социалистическа партия събира 10,9 на 100 поддръжка. " Възраждане " е на пето място - с 8,4%.

С десета по-малко е резултатът на " Демократична България " - 8,3 на 100. Това са настройките измежду гласуващите.

Под прага за влизане в 48-ото Народно заседание, само че покрай границата е " Български напредък " - с 3,9%, " ИТН " събира 2,8 на 100.

При президента Румен Радев през последните 2 месеца има релативно устойчиви утвърждение, само че и повишаване на неодобрението.

„ Много български жители заявяват, че ще гласоподават за избрана политическа мощ, само че в деня на изборите това не се осъществя в действително електорално държание. Затова естествено разбора постанова потреблението на знака - До каква степен сте склонни да гласувате - и в действителност анализът, който предлагаме на база гласуващи, се основава единствено на тези, декларирали твърдо, че ще гласоподават и това с времето се е потвърдило като по този начин най-стабилната прогноза за изборната интензивност и за представянето на политическите сили “, изясни Живков.

Той изясни, чe макар всички политически кавги хората ще гласоподава на 2 октомври.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР