6 партии прескачат прага за влизане в следващото Народно събрание,

...
6 партии прескачат прага за влизане в следващото Народно събрание,
Коментари Харесай

„Маркет линкс“: „Има такъв народ“ и „Български възход“ са под 4-процентната бариера

6 партии прескачат прага за влизане в идващото Народно заседание, демонстрира новото национално изследване на „ Маркет ЛИНКС “, финансирано и осъществено взаимно от bTV и организацията.

То е извършено измежду 1024 лица над 18 година в страната, в интервала 17 – 23 септември по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Първи са от ГЕРБ-СДС с 23,7%. Разликата с вторите – „ Продължаваме промяната “ (16,9%), е повече от 6 пункта. Следват Движение за права и свободи с дял от 12,3%. Българска социалистическа партия събира 9,9% от гласуващите. „ Възраждане “ е на 5-та позиция с 8,7%. Последната партия, която прескача прага за 48-ия парламент, е „ Демократична България “ с резултат 7,8%.

Това са процентите измежду деклариралите, че ще гласоподават. Спрямо всички, взели участие в анкетата, подредбата, както и приблизителната разлика сред първите две обединения, се резервират съвсем без смяна.

Според проучването под 4-процентната преграда остават „ ИТН “ на Слави Трифонов – с 3,9%, „ Български напредък “ на Стефан Янев – с 2,5%, „ Изправи се БГ “ на Мая Манолова – също с 2,5%.

Половината от интервюираните са декларирали, че сигурно ще гласоподават. Други 12% пък изрично няма да вземат участие във вота.

Данните са от национално изследване на „ Маркет линкс “, финансирано и осъществено взаимно от bTV и организацията. Проведено е измежду 1024 лица над 18 година в страната в интервала 17–23 септември, по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР