6-годишният престой на Джулиан Асанж в посолството на Еквадор в

...
6-годишният престой на Джулиан Асанж в посолството на Еквадор в
Коментари Харесай

Медици установиха, че престоят на Асанж в посолството застрашава сериозно здравословното му състоятие

6-годишният престой на Джулиан Асанж в посолството на Еквадор в Лондон е рисково както за физическото, по този начин и за психическото му здраве. Това сочат резултатите от последния му медицински обзор, осъществен от двама медици през октомври в границите на общо 20 часа за 3 дни.

„ Макар и резултатите от прегледа му да са предпазени от поверителността сред доктор и пациент, професионалното ни мнение е, че продължителното му задържане е физически и душевен рисково за него и е в очевидно нарушаване на човешкото му право за достъп до опазване на здравето “, оповестиха двамата лекували го доктори за в. „ Гардиън “.

Дуото се състои от Сондра Кросби – лекар и доцент в Училището по медицина и публично опазване на здравето към Бостънския университет и доктор Брок Крисхолм – клиничен психолог, основан в Лондон. В изказването си двамата възобновиха и апелите си да бъде обезпечен на Асанж безвреден достъп до болнично заведение. В частност те оправиха молба към Британската здравна асоциация и други организации да лобират държавното управление на Обединеното кралство, с цел да даде то на Асанж нужните здравни грижи.

„ Проверката ни установи, че той не е получавал достъп до слънчева светлина, излагане на подобаваща вентилация и външна среда повече от пет години и половина, което е повлияло доста на физическото и менталното му здраве “, обобщиха Кросби и Крисхолм.

БГНЕС напомня, че през 2016 година „ Уикилийкс “ разгласиха здравна документи за учредителя си, в която бяха посочени съвсем същите животозастрашаващи фактори за умственото му здраве.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР