6+1 формации в следващото Народно събрание. Минимална дистанция между ГЕРБ-СДС

...
6+1 формации в следващото Народно събрание. Минимална дистанция между ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Тренд: 6+1 за следващия парламент. Разликата между ГЕРБ-СДС и ИТН е 1,5%

6+1 обединения в идващото Народно заседание. Минимална отдалеченост сред ГЕРБ-СДС и „ ИТН “. Това демонстрират данните от национално представително изследване на Изследователски център “Тренд ”, извършено от 11 до 18 юни по поръчка на “24 часа ”.

Оспорвана борба за четвъртото място сред Движение за права и свободи и Демократична България. 48% от българите декларират, че ще гласоподават на идните избори. Близо една пета от тях към момента не са решили за кого ще гласоподават.

Един месец след началото на активността си, работата на служебния кабинет е оценен позитивно от 35% от българите, до момента в който 42% показват отрицателна оценка. При президента не се следи основна динамичност в позитивните оценки (49%), само че от постоянните парламентарни избори насам се записва спад на негативните оценки за неговата работа – от 40% през април до 32% през юни.

48% от всички пълнолетни българи декларират, че сигурно ще упражнят правото си на глас на идните предварителни парламентарни избори, до момента в който 30% към момента се двоумят дали да гласоподават. Малко над една пета (22%) заявяват, че няма да гласоподават.Сред деклариралите, че ще гласоподават на идните предварителни парламентарни избори, 81% твърдо са решили за кого ще гласоподават, до момента в който 19% към момента се двоумят за кого ще дадат гласа си
 Сова Харис: По-малко от % разделя ГЕРБ и ИТН " Сова Харис ": По-малко от % разделя ГЕРБ и " ИТН "
По-малко от месец преди предварителните парламентарни избори конкуренцията за първото място се свежда до директния конфликт сред ГЕРБ и " Им...

Моментната фотография на електоралните настройки измежду гласуващите сочи, че ГЕРБ-СДС задържа първото място с 21.7%, макар отчетливата ерозия с няколко % спрямо постоянните парламентарни избори през април.

 При „ ИТН “ записваме лек растеж, като резултатът им доближава 20.2%. Социалистите остават твърдо на трета позиция с 16.1%, на сериозна отдалеченост, както от втория, по този начин и от четвъртия. Четвъртата позиция е непредсказуема, поради изключително околните резултати на Демократична България (11.2%) и Движение за права и свободи (10.9%).

Длъжни сме да уточним, че изследванията се вършат само на територията на България и мобилизацията от чужбина евентуално ще бъде решителен фактор за четвъртото място на идните избори.

Формацията към Мая Манолова набира 5% от гласуващите, а Български патриоти остават доста покрай парламентарната преграда с 3.9%. С най-хубави резултати, само че въпреки всичко под 4%-вия предел остават „ Възраждане “ (2.3%), Българско лято (1.9%) и Ляв съюз за чиста и свята република (1.1%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР