5G ULTRA е мрежата, която следва върховите технически постижения в

...
5G ULTRA е мрежата, която следва върховите технически постижения в
Коментари Харесай

Какво е 5G ULTRA

5G ULTRA е мрежата, която следва върховите механически достижения в региона на 5G технологиите. Тя работи на 5G честоти, употребявайки лента с ширина от 100 MHz, която е по-голяма от съвкупната честотна лента на всички предишни технологии взети дружно в една посока на предаване. Освен че употребява по-ефективно честотния набор, това обезпечава по-голям потенциал за клиентите и в пъти по-големи скорости на събаряне и качване на данни. Немислимите до неотдавна скорости на събаряне от над 1000 Mbps са към този момент действителност при 5G ULTRA. В мрежата на А1 има регистрирани скорости от над 1400 Mbps. Неслучайно близо 90% от операторите по света са стартирали своите 5G мрежи със особено заделен 5G набор. 5G ULTRA е и основата, върху която ще се надгражда 5G технологията, предлагайки в бъдеще ултра малко времезакъснение, благоприятни условия за профилиране и персонализиране на услугите и редица други нововъведения.

5G мрежата на А1 започва през ноември 2020 година и сега е единствената, която е построена с 5G радио съоръжение на европейски снабдител.

Компанията влага в 5G съоръжение и разчита на набор в обсег 3600MHz, с цел да предложи гигабитови скорости в 5G мрежа си.
Телекомът трансформира името на своята 5G мрежа, която към този момент ще се споделя 5G ULTRA
 а
А1 ще заложи на скоростта и дребното времезакъснение при развиването на своята 5G мрежа и за разлика от останалите оператори на пазара ще се концентрира напълно върху внедряването на 5G в набор в обсег 3600MHz. Телекомът ще употребява името 5G ULTRA в връзката си с клиенти, с цел да им помогне да разграничат технологията, която подсигурява преимуществата на същинската 5G мрежа.

Новото име цели да помогне на клиентите да се ориентират в другите технологии, които дефинират и радикално друго потребителско прекарване. Например, динамичното шерване на спектъра (DSS), където ресурсът сред 4G и 5G е споделен, не предлага особени преимущества, защото скоростите в 5G DSS са съизмерими с тези в 4G. При DSS технологията се употребява една инсталация и за двете генерации мрежи. Този тип решение разрешава потреблението на съществуващата инфраструктура за предлагането на 5G услуги, само че защото ресурсът сред 4G и 5G е общ, скоростите и на двете са по-ниски в сравнение с за всяка една технология поотделно. 5G DSS дава единствено 5G покритие на база на настоящо построената 4G мрежа, без да обезпечава главните преимущества на същинската 5G технология.

Инвестицията на А1 в 5G мрежата за предходната и тази година е на стойност почти 46,5 млн. лв.. През месец април компанията завоюва търга на Комисията за контролиране на известията за спектъра 3,6 GHz и заплати 4,7 млн. лв. еднократна такса. По този метод мрежата 5G ULTRA към този момент покрива 50% от популацията на страната, навън в над 75 града и курорта. Компанията възнамерява да влага до края на 2024 година 780 млн. лв. в развиването на своята мобилна мрежа.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> --> Студент от Саудитска Арабия написа имейл до татко си: " Скъпи баща, Берлин е превъзходен и ми харесва, само че имам един дребен проблем. Чувствам се малко… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПроучването е направено в шест държавиС нея фирмите ще би трябвало да върнат на хората парите от неосъществени почивкиКакво разкриват резултати от проучване на английски и китайски учениЕманюел Макрон получи пестник и не е единствениятКлиматичните промени форсират кристализацията на солта в пещератаТя е първият реализатор от такава класа, който ще влезе у нас след едногодишното спиране, наложено от пандемиятаКакво заяви заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов " Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain " започва на 16 юлиУстройството ще има голям брой датчици и две камериОт партията стачкуваха пред централата на Движение за права и свободи след посещаване на Карадайъ в ТурцияСлънчевото затъмнение ще подчертава тематиките, свързани с връзката, света на думите и умеенето ни да останем будни към светаТези проблеми бяха посочени от омбудсмана Диана КовачеваТя е извънредно значима за оптимално здраве и взе участие в редица телесни функции35-годишен мъж, измамил мнозина, представяйки се за водач, прокурор, играч, беше арестуван в срядаСъс суеверия са обременени даже и вкусните ни хранителни продуктиКакво още съобщи американският президентОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР