5G мрежите могат да причинят катастрофална авиационна криза, опасяват се

...
5G мрежите могат да причинят катастрофална авиационна криза, опасяват се
Коментари Харесай


5G мрежите могат да причинят катастрофалн


5G мрежите могат да причинят пагубна авиационна рецесия, притесняват се в Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Американски самолетни компании предизвестиха за „ катастрофал eн ” сюжет от разполагането на 5G кули наоколо до летищата. Разтревожени, те сигнализираха виновните фактори в Белия дом.

Главните изпълнителни шефове на огромните пътнически и карго самолетни компании в Съединени американски щати оповестиха идна „ пагубна ” авиационна рецесия, породена от въвеждането в употреба на 5G мрежите на AT&T и Verizon, което е планувано за 19 януари.

Предупредителното писмо на самолетните компании към този момент е изпратено до Белия дом, Министерството на превоза, Федералната авиационна администрация и Федералната комисия по връзките, заяви.

Страхът е подбуден от желанието на телекомуникационните оператори да пуснат 5G мрежи в C-обхвата наоколо до летищата. Това може да докара до щета на апаратурата на огромен брой самолети и анулация на полети.

В писмото се отбелязва, че стартирането на 5G мрежи наоколо до летищата може да докара до това „ десетки хиляди американци да не могат да се върнат в точния момент от чужбина ” и да провокира „ безпорядък ” при вътрешните полети на Съединени американски щати.
още по темата
С тази оценка на обстановката се съгласяват ръководителите на American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines и други Според самолетните компании, казусът може да забави или анулира до 1100 полета и да засегне към 100 000 пасажери на вътрешни и интернационалните полети. Авиокомпаниите молят операторите, които внедряват 5G мрежи, да основат буферни зони наоколо до летищата на към 3,2 км от пистите.

Представители на AT&T и Verizon до момента се въздържаха от коментар по този въпрос. По-рано телекомуникационните оператори обявиха, че разполагането на 5G мрежи в C-лента към този момент е осъществено в към 40 страни и на никое място няма проблеми с пътуването по въздуха.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР