5G инфраструктурата ще подкрепи индустриалния и икономически растеж, вярва Nokia(снимка:

...
5G инфраструктурата ще подкрепи индустриалния и икономически растеж, вярва Nokia(снимка:
Коментари Харесай

Nokia започва „вълнуващо приключение” в 5G/6G мрежите


5G инфраструктурата ще поддържа индустриалния и стопански напредък, има вяра Nokia
(снимка: Nokia)

Nokia разгласи петгодишно съдействие с Техническия университет в Сидни (UTS) за създаване и ръководство на 5G лаборатория за нововъведения в кампуса на образователното заведение. Новата лаборатория планува Nokia и UTS да тестват разнообразни приложения на 5G за под слогана „ Индустрия 4.0, IoT и интелигентни градове ”.

Инсталацията обгръща 5G лаборатория и 5G демонстрационна зона за проиграване на разнообразни сюжети на потребление, споделят от Nokia. Лабораторията ще построи „ 5G покритие в целия кампус ”, с цел да разреши създаването и тестването на разнообразни сюжети на потребление на промишлени IoT.

Европейският производител на телекомуникационно съоръжение поставя старания за „ многомилионна инвестиция ”, основавайки се на гледната точка, че 5G (и бъдещата 6G) инфраструктура ще поддържа сериозния промишлен и стопански напредък, отбелязва.

Новата лаборатория ще се свърже непосредствено и с анехогенната радиочестотна камера на университета, която е най-голямата по рода си в южното полукълбо. Това би трябвало да разреши на откривателите да тестват капацитета на антенните технологии като солидните MIMO.
още по тематиката
Nokia назовава това начинание „ вълнуващо 5G премеждие ”. UTS пък съобщи, че ще „ отключи ” 5G и 6G като инфраструктура-трамплин за по-мащабни цифрови промени.

„ Изследователите и комерсиалните сътрудници ще могат да подхващат планове за изследване на опциите на 5G и 6G за приложения в промишленост 4.0 като да вземем за пример индустриална автоматизация, селско стопанство и взаимоотношения сред човек и робот ”, се споделя в взаимното известие на компанията и университета.

Ще се тестват и IoT благоприятни условия за приложения от вида „ енергиен интернет ” за основаване на умна електрoпреносна мрежа с благоприятни условия за предпазване и ръководство на сила и безжичен трансфер на ток.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР