58 винопроизводители са поискали финансово подпомагане за кризисно съхранение на

...
58 винопроизводители са поискали финансово подпомагане за кризисно съхранение на
Коментари Харесай

ДФЗ: 58 винопроизводители искат финансово подпомагане за кризисно съхранение на вино



58 винопроизводители са поискали финансово подкрепяне за спешно предпазване на вино, оповестяват от Държавния фонд " Земеделие ". Заявленията са за общо над 17 милиона лв..

Мярката е изключителна и се ползва за превъзмогване на разстройствата на пазара в лозаро-винарския бранш в делия Европейския съюз (ЕС), подбудени от пандемията от COVID-19. Тя има за цел да се подкрепят създадени в страната виновност, краткотрайно оттеглени от пазара, за последователното възвръщане на икономическата жизненост на винарското предприятие-кандидат.

Мярка “Кризисно предпазване на вино “ се ползва за втора поредна година. Миналата година тя подсигурява 4 ст. на литър за предпазване на непродадено вино. През 2021 година, с изключение на снадки период на предпазване, ще се усили и размерът на финансовата помощ на литър складирано вино, дават обещание от ДФЗ без да показва съответни цифри.

Всички подали заявки за подкрепяне ще бъдат тествани на място и след утвърждение ще получат предплатено заплащане в размер на 100% от утвърдената финансова помощ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР