58 300 четвъртокласници в 1751 училища се очаква да се

...
58 300 четвъртокласници в 1751 училища се очаква да се
Коментари Харесай

58 300 четвъртокласници на изпит по БЕЛ

58 300 четвъртокласници в 1751 учебни заведения се чака да се явят през днешния ден на национално външно оценяване по математика. Вчера бе изпитът по БЕЛ.

Днешното оценяване ще стартира в 10 ч. и ще продължи един час. Максималният брой точки на всеки изпит е 100, като точките се преобразува в оценка.

При теста по математика няма смяна по отношение на предходната година. Изпитът се състои от 25 задания, 18 от които са с избираем отговор. Пет задания изискват къс свободен отговор, има и една текстова задача с практическа устременост. От децата се чака да ползват логаритмите за събиране, изваждане, умножение и разделяне, да работят с мерните единици, да познават геометричните фигури и техните детайли, да разказват обстановки от действителния свят с математически модели.

Освен използване на изученото образователно наличие, решаването на текстовите задания допуска и изява на личностни качества – логическо мислене, предвидливост, бдителност.

Около 17 000 квестори ще наблюдават за реда и спокойното протичане на националното външно оценяване. Учениците пишат с черен химикал върху обособена бланка, която по-късно се сканира и прави оценка в електронна среда.

Обявяването на резултатите ще бъде на 7 юни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР