576 възрастни пловдивчани с различни увреждания получиха интегрирани здравно-социални услуги

...
576 възрастни пловдивчани с различни увреждания получиха интегрирани здравно-социални услуги
Коментари Харесай

576 възрастни пловдивчани получиха по-добра здравна грижа

576 възрастни пловдивчани с разнообразни увреждания получиха интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда под формата на здравна рехабилитация и здравна поддръжка.

Предоставянето на услугата „ патронажна грижа “ стартира при започване на 2020 година и е предоставена на дома за остарели хора „ Свети Василий Велики “. В нея интензивно се включиха лекари, медицински сестри, рехабилитатори, психолози и други. Със своята активност в границите на 12 месеца те подкрепиха възрастни хора с разнообразни увреждания, като ги поддържаха и насърчиха за независим метод на живот посредством наблюдения и медицински операции, назначени от доктор.

Проектът „ Осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Пловдив “ реализира задачата си, а точно - даване на интегрирани социално-здравни услуги в домашна среда, които усъвършенстваха качеството на живот и опциите за обществено включване на хората с увреждания и възрастните хора, както и улесни достъпа на потребителите до здравни услуги и психическа поддръжка и рехабилитация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР