57-годишен мъж от квартал Република“ е загиналият под рухналата ограда

...
57-годишен мъж от квартал Република“ е загиналият под рухналата ограда
Коментари Харесай

57-годишен е загиналият под рухналата ограда на бивше поделение в Хасково

57-годишен мъж от квартал „ Република “ е починалият под рухналата ограда на бивше военно отделение в Хасково. Инцидентът стана към 18:30 ч. през вчерашния ден на ул. „ Ком “ в миг, когато стартира стихия със мощен вятър. Мъжът е вървял по тротоара директно до тухлената стена, която се срутила върху него и той е умрял на място.

Случаят бе стихотворец от Военна прокуратура-Пловдив и към този момент тече следствие. От общината в Хасково показаха, че тази част на поделението е благосъстоятелност на Министерството на защитата и през годините неведнъж са изпращани писма, че оградата е рискова. От министерството оповестиха, че от 2001 година теренът е с отпаднала нужда за българската войска и в дните преди случая е почнала процедура за бракуването на сградния фонд за разчистване и обезопасяване на региона.



През последните години няколко пъти елементи от оградата са рухвали. Хасковлии, които живеят наоколо, си спомнят, че и преди към 20 години тя е взела други жертви. По думите им, оградата от дълго време е била рискова, а поставяните предупредителни ленти се задържали за малко.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР