563 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през

...
563 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през
Коментари Харесай

563 машини са обработвали републиканските пътища през нощта


563 машини са обработвали пътища та от републиканската пътна мрежа през нощта, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват против замръзване и хлъзгавост.

Жълт код за евентуално рисково време за снеговалежи и мощен вятър е избран за 6 области в Североизточна България – Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Варна и Шумен. Прогнозата на метеоролозите е за намаляване на температурите и валежи от сняг.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да съблюдават отдалеченост, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

За повишение сигурността на придвижване при нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър и снегонавявания, е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – , както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР