56% от запитаните руснаци са заявили, че не се страхуват

...
56% от запитаните руснаци са заявили, че не се страхуват
Коментари Харесай

Проучване: 56% от руснаците не ги е страх от коронавируса

56% от запитаните руснаци са декларирали, че не се опасяват от заразяване с ковид. Това демонстрират резултатите от оповестено в четвъртък социологическо изследване на организацията „ Левада-Център “. За съпоставяне – през октомври м.г. делът на хората в страната, които са се бояли от COVID-19, е бил 64 на 100.
Междувременно здравни специалисти показаха, че Русия най-вероятно е съумяла да избегне третата вълна на ковид.
Тук през последния месец не се следи растеж на заболеваемостта от COVID-19, като прогнозите са оптимистични и се чака още в края на лятото да бъдат анулирани и последните ограничаващи ограничения. За денонощие в Русия новите случаи на Ковид-19 към този момент не надвишават 9000, което е най-ниският индикатор от октомври м.г. до момента.
Общото количество на инфектираните с COVID-19 в страната приближи 5 млн. души, оздравелите са над 4.5 млн.
Сравнително спокойна е обстановката и в Москва, която е водач в черната ранглиста. За последните 24 часа тук новите случаи са едвам 2526. В тази връзка столичните управляващи взеха решение преди дни да съкратят с 4500 броя на болничните кревати за лекуване на пациенти с COVID-19. Освен това бяха анулирани съвсем всички ограничавания, въведени по отношение на неразпространението на вируса.
Отпадна условието към работодателите 30% от личния състав да работи от у дома. Тази мярка към този момент става доброволна. Отвориха порти нощните заведения, питейните заведения, нощните заведения, заведенията за хранене, фитнес залите, кината и моловете.
Московските здравни управляващи означават още една позитивна наклонност - за първи път от лятото на предходната година в локалните лечебни заведения са свободни 50% от леглата, предопределени за лекуване на пациенти с ковид.
По-рано стана ясно, че в Сибирския район на Русия се образува нов мутирал вид на ковид. Специалистите обаче успокояват, че той не е по-опасен от към този момент известните варианти на ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР