552-ма ще гласуват за първи път, а най-възрастните избиратели са

...
552-ма ще гласуват за първи път, а най-възрастните избиратели са
Коментари Харесай

52 010 са избирателите в Община Разград

552-ма ще гласоподават за първи път, а най-възрастните гласоподаватели са две дами на по 99 години  

52 010 са жителите на Община Разград, включени в предварителните избирателни  описи към днешна дата.

На 2 октомври те ще имат опция да гласоподават на изборите за Народно заседание в 72 изборни секции. В 57 секции ще се гласоподава със профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване (СУЕМГ). В 4 секции, които са в ОУ „ Васил Левски “ гр. Разград, ще има по 2 машини. С хартиени бюлетини ще се гласоподава в 15 секции. Бюлетините – 52 000 на брой – Община Разград съгласно прелиминарен график ще получи на 30.09.2022 година от Областна администрация.

На територията на Община Разград са формирани три изборни секции за гласоподаватели с увреждания с преносима изборна кутия. Подадените заявки за гласоподаване в тях са 60.

В изборните секции като ръководители, зам.-председатели, секретари и членове на комисии са ангажирани 612 индивида.

За пръв път в неделя ще имат право да гласоподават 552 младежи, навършили 18-годишна възраст в интервала от предходните парламентарни избори.

Две дами на по 99 години пък са най-възрастните гласоподаватели в Община Разград. Едната е с адресна регистрация в Разград, а другата – в Просторно.

Още информация, обвързвана с организацията на изборния развой на територията на Община Разград, може да бъде открита в рубриката „ Избори “ на уеб страницата на Община Разград:.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР