55-годишният изпълнителен директор на Apple Тони Блевинс беше уволнен, след

...
55-годишният изпълнителен директор на Apple Тони Блевинс беше уволнен, след
Коментари Харесай

Уволниха изпълнителен директор на Apple след шега за галене на „жени с големи гърди

55-годишният изпълнителен шеф на Apple Тони Блевинс беше уволнен, откакто видео, на което той приказва за милувки с „ дами с огромни гърди “, стана вирусно, написа Bloomberg.

Блевинс работи в Apple в продължение на 22 години, като е бил вицепрезидент по покупките. Той беше измежду група от 30 души, които се отчитаха непосредствено на изпълнителния шеф Тим Кук или основния действен шеф Джеф Уилямс.

Тони Блевинс беше сниман от тиктокерът Даниел Мак, който пита притежателите на скъпи коли с какво се занимават. Във видеото той се доближава до 55-годишния Блевинс, който паркира своя Mercedes-Benz SLR McLaren за $500 000. И пита по какъв начин е спечелил пари за такава шикозна кола.  

„ Имам скъпи коли, играя голф и погалвам дами с огромни гърди, само че от време на време си вземам почивни дни и, в случай че се чудите, имам демонски добра зъболекарска застраховка “, дава отговор Блевинс.

Вече някогашният изпълнителен шеф на Apple наподобява имаше поради кино лентата „ Артър “ от 1981 година, в който основният воин разказва кариерата си по този начин: „ Карам коли, играя тенис и погалвам дами, само че имам почивни дни и самичък съм си началник. “

Видеото наподобява е снимано на 18 август на автомобилно шоу, на което Блевинс участва в Пебъл Бийч, Калифорния.

This video of Tony Blevins (One of Apple`s most senior executives) went viral and basically got him fired????
— Benzinga (@Benzinga)

Apple не харесаха шегата на Тони Блевинс 

Той беше последният човек, до който Мак се обърна, който попита няколко известни персони за техните коли, в това число актрисата Хелън Мирън, Бруклин Бекъм и Джей Лено.

И макар че тиктокерът Даниел Мак и неговите клиенти се забавляваха от отговора на Блевинс, тъй като видеото събра повече от 140 хиляди лайкове, Apple възприеха шегата за дамите с огромни гърди като обидна.

Източници, осведомени с въпроса, споделиха, че членовете на екипа по интервенции и покупки на Apple са докладвали за видеото на човешките запаси и тематиката е станала известна измежду чиновниците и бизнес сътрудниците през последните седмици.

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук и основният действен шеф Джеф Уилямс бяха възмутени от това, което видяха във видеото.

Apple удостовери в четвъртък, че Тони Блевинс е уволнен и ще напусне офиса в Силиконовата котловина след десетки известия и недоволства от няколкостотин чиновници по отношение на вирусно видео, качено на 5 септември.

Самият Блевинс към този момент се извини за думите си.

„ Бих желал да употребявам тази опция, с цел да се извиня откровено на всички, които са били афектирани от моя неправилен опит за комизъм “, сподели Блевинс пред Bloomberg.

Интересното е, че в Apple заплатата му варира от 273 000 до 377 000 $ на месец.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР