5337 проверки извършиха служителите от държавните горски предприятия и Изпълнителна

...
5337 проверки извършиха служителите от държавните горски предприятия и Изпълнителна
Коментари Харесай

Над 5000 проверки извършиха служители от държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите 

5337 инспекции направиха чиновниците от държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите за интервала 28.06.2022 година – 30.06.2022 година Съставени са 94 акта и 36 констативни протокола.

Инспекторите от държавните горски предприятия са направили общо 2 337 инспекции. През надзор са минали 1 086 обекта за рандеман на дървесина, 890 транспортни средства, 12 лица риболовции на 349 други физически лица. В резултат са формирани 23 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите. Задържани са 14,0 пространствени кубически метра дърва, едно моторно транспортно средство, четири каруци и други принадлежности за дърводобив – 1 брой.

За същия интервал на територията на страната 107 екипа горски инспектори от Регионалните дирекции по горите направиха над 3000 инспекции. Проверени са 320 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, близо 370 обекта за рандеман на дървесина, 1220 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 1100 ловци, рибари и физически лица. В резултат на осъществените действия по надзор върху опазването на горските територии и дивеча, чиновниците на РДГ са съставили общо 36 констативни протокола и 71 акта за открити нарушавания на Закона за горите. Задържани са повече от 22 плътни куб. м обла строителна дървесина, 57 пространствени куб. м дърва за огрев, моторно транспортно средство, две каруци и два моторни триона.

В обект за рандеман на дървесина, в горски територии на Търговско предприятие „ ДГС Враца “, с издадено разрешително за сеч, чиновници на Регионална дирекция по горите – Берковица са открили рандеман на дървесина от немаркирани дървета. За осъществената противозаконна сеч на отговорното лице е формиран акт по Закона за горите. Акт е формиран на разположение за противозаконен рандеман на дървесина в горски територии – държавна благосъстоятелност, стопанисвани от Търговско предприятие „ ДГС Сливница “ и попадащ в землището на с. Драгоил, общ. Драгоман. Нарушението е открито от чиновници на Регионална дирекция по горите – София. В обекта, който е с издадено разрешително за сеч, проверяващите са установили, че са отсечени 11 немаркирани дървета от черен бор.

Служители на РДГ София са открили, че в землището Бузяковци, общ. Ихтиман, наоколо до асфалтов път са складирани 40 кубика дървесина от зимен дъб и цер. По дървесината е имало отпечатък от контролна горска марка, чийто номер не се разчита.

За откритото нарушаване чиновниците на РДГ София са съставили констативен протокол, с който е арестувана дървесината, с противозаконен генезис. Работата по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР