5321 бургаски деца ще изучават тази година английски език по

...
5321 бургаски деца ще изучават тази година английски език по
Коментари Харесай

Над 5300 деца учат английски език по общинска програма в Бургас

5321 бургаски деца ще учат тази година британски език по програмата за ранно чуждоезиково образование, оповестяват от Община Бургас.

Програмата се извършва за шеста поредна година от Центъра за поддръжка и личностно развиване при огромен интерес от страна на деца и родители. В момента британски език ще учат 3 541 деца от предучилищна възраст в 132 групи и 1 780 възпитаници в 83 групи от начален стадий.

Обучението на децата е изцяло гратис, а образователните пособия са обезпечени от Община Бургас по стратегия за ранно чуждоезиково образование. Инициативата за въвеждане на ранното чуждоезиково образование е на кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Обучението по британски език ще бъде разширено тази година посредством плана " Играй и приказва с мен " по стратегия " Еразъм + ". Целта на този план е съдействие в продан на техники, тактики и положителни практики в ранното езиково обучение.

В него вземат участие пет организации от България, Испания, Финландия, Унгария и Турция, които ще вкарат новаторски подходи в образованието, ще подобрят качеството на преподаване на британски език посредством новаторски способи на преподаване и технологии както в детската градина, по този начин и в първи клас.

Бургаските деца и възпитаници от школата ще си взаимодействат с техни връстници от страните-партньори и ще осъществят взаимни действия, събития и планове. Проектът започва октомври и ще завърши през 2022 година, като ще бъде насочен както към учителите, по този начин и към децата на 5-7 - годишна възраст.

При осъществяване на педагогическите действия ЦПЛР-Бургас съблюдава всички противоепидемични ограничения в страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР