52 точки ще разгледат общинските съветници на предстоящото редовно заседание

...
52 точки ще разгледат общинските съветници на предстоящото редовно заседание
Коментари Харесай

52 точки ще разгледат общинските съветници на предстоящото редовно заседание

52 точки ще прегледат общинските съветници на идното постоянно съвещание този петък. Сесията ще стартира с Отчет и преустановяване пълномощията на Комисия по номинация за избор на публичен медиатор. Припомняме, че на предходното съвещание на локалния парламент в края на март, доцент Валентин  Василев бе определен за омбудсман на територията на община Благоевград.

Общинските съветници ще дадат своя избор  за упълномощаване  на кметът на общината - доктор Атанас Камбитов,  да гласоподава позицията на общината по планувания дневен ред в идното изключително съвещание на Общото заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от " Водоснабдяване и канализация “ ЕООД - Благоевград, планувано за 10 май 2018 година.

Местните парламентаристи ще прегледат  и няколко оферти по отношение на кандидатстване по Програмата за трансгранично съдействие Интеррег- ИПП България- някогашна Югославска Република Македония 2014-2020

Основната част от съвещанието ще е разглеждането и приемането на годишните финансови доклади и баланс за 2017 година на общинските  търговски сдружения, както и отчети за осъществените читалищни действия и финансови доклади за изразходваните от бюджета средства през 2017 година на националните читалища на територията на община Благоевград.

Общинските съветници ще гласоподават приемане на Програма на ограниченията за протекция на деца с изявени способности на Община Благоевград за 2018 година, назоваване на улици в с. Изгрев и приемане на годишен проект за развиване на обществените услуги в Община Благоевград за 2019 година.

Съветниците ще се произнесат и по отношение на издаване на разрешително  за водовземане от находище за минерална вода " Благоевград " - изключителна държавна благосъстоятелност, посредством съществуващи уреди на Община  Благоевград, за басейна на състезателен комплекс " Пирин “.

Предложенията, включени в дневния ред на идното съвещание, са разгледани  от непрекъснатите комисиите към локалния парламент. Предложеният дневен ред беше утвърден през днешния ден, 23.04.2018г., и от Председателския съвет към Общински съвет – Благоевград в състав: Радослав Тасков,  Злата Ризова, Румен Калайджиев и Илиан Георгиев.

Редовното съвещание на Общински съвет - Благоевград  ще се организира на 27 април 2018 година /петък/ от 09.30 ч. в зала " 22-ри септември ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР