52-годишното чакане на швейцарците за победа в слалома в Кицбюел

...
52-годишното чакане на швейцарците за победа в слалома в Кицбюел
Коментари Харесай

Свърши сушата за Швейцария в Кицбюел

52-годишното очакване на швейцарците за победа в слалома в Кицбюел завърши и новият им воин в техничните дисциплини Даниел Юл обезпечи триумфа за себе си и страната си. Националният рекордьор по победи в слалома усили сметката си на 4 триумфа с съвършено каране във втория манш и общо най-хубаво време от 1:41.50 минути. Фаворитът на домакините Марко Шварц не можа да си обезпечи успех след дълъг интервал на травми и трябваше да се помири с второто място на единствено 0.12 секунди закъснение. Трети приключи 22-годишният французин Клеман Ноел с пасив от 0.37 секунди.

Последният швейцарец, който бе печелил слалома в Кицбюел, бе Думенг Джованоли през 1968 година. Пистата в австрийския зимен център се трансформира в доста специфична за Юл, който записва там и първия си подиум в Световната купа на 21 януари 2018 година. Ноел пък финишира в топ 3 във към този момент девет от последните 13 слалома в Световната купа.

Въпреки че изостана единствено с 1.53 секунди от темпото на спечелилия, Алберт Попов не можа да се класира за втория манш, защото топ 30 се вместиха в едвам 1.40 секунди разлика и голямата конкуренция не остави късмет на българина. Другият ни представител Камен Златков не можа да приключи спускането си на “Щрайф ”.

Следващият слалом при мъжете е в Шладминг на 28-и януари. Попов и Златков ще вземат участие в него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР