510 училища са включени в Списъка на иновативните училища в

...
510 училища са включени в Списъка на иновативните училища в
Коментари Харесай

510 БГ училища с иновации в обучението, програмите и управлението |

510 учебни заведения са включени в Списъка на новаторските учебни заведения в Република България за идната образователна 2021/2022 година. Той беше утвърден през днешния ден от Министерския съвет.

Учебните заведения са от 137 общини във всички 28 области.

Иновациите им са свързани с нови способи на преподаване, въвеждане на реформаторски детайли в организацията или наличието на образованието, нов или модернизиран метод на ръководство, образование и просветителна среда, както и с създадени по нов метод образователно наличие, образователни проекти и стратегии.

73 учебни заведения получават статут на новаторски за първи път. В 437 нововъведенията не престават от предишни години. От листата отпадат 64 учебни заведения. В множеството от тях нововъведенията са завършили, а три ги приключват по решение на педагогическите колективи и районните ръководства на образованието.

Проектите са утвърдени от Комисията за новаторските учебни заведения към Министерството на образованието и науката. Тази година в нея постъпиха 234 оферти. В комисията вземат участие психолози, социолози, педагогичен експерти, представители на научната общественост, лица с потвърден опит в региона на образованието, науката и технологиите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР