503 седмокласници все още не са приети в гимназия, тъй

...
503 седмокласници все още не са приети в гимназия, тъй
Коментари Харесай

503-ма седмокласници не са приети в гимназия

503 седмокласници към момента не са признати в гимназия, защото не са класирани на третия стадий от акцията в София. Причината е, че те са кандидатствали в учебни заведения, за които не им доближава балът, изясни шефката на столичния учебен инспекторат Ваня Кастрева.

От всички претенденти на третия стадий класирани са 1120 възпитаници. Утре те би трябвало да се запишат в учебните заведения, в които са признати, с истинските документи – удостоверение за главно обучение и здравно удостоверение, в случай че ще учат в професионална гимназия. „ Учениците, които не се запишат, не резервират местата си “, акцентира Кастрева.

В столицата са останали и незаети места, тъй че всички неприети ще има къде да учат. Засега те са 817. На 3-ти август ще бъдат оповестени всички свободни места след третия стадий. Към тях ще влязат и освободени бройки от незаписалитете се на следващия ден.

Запълването на тези места ще бъде децентрализирано. То ще се прави по одобрен от шефовете график от 4 август до 10 септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР