5000 лева обезщетение иска кметът на Стара Загора Живко Тодоров

...
5000 лева обезщетение иска кметът на Стара Загора Живко Тодоров
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора съди свой съгражданин за обида във Фейсбук


5000 лв. обезщетение желае кметът на Стара Загора Живко Тодоров от собствен съгражданин, нарекъл го "смешник " във Facebook, оповестява БНР. Това се разбра на първото съвещание по делото на Тодоров против 26-годишния Иван Киров.

Причина за тъжбата на Тодоров са два коментара на подсъдимия под обява в "Група за истината за Стара Загора " в обществената мрежа от 15 август предходната година. В единия Киров е написал "Щото тоя палячо даже не е в града... ", а във втория - "Крадоха, копаха, ср.ха и си потеглиха след това отново го изберете ".

Кметът Тодоров обаче приел мненията като обидни и оскърбителен изказвания, които довели до смяна физическия му и душевен статус, а мислите му били "обсебени от разбор на верността на написаното вместо към позитивното решение на проблемите на Общината ни ".

"Използването на жаргона "смешник " цели охарактеризирането ми като лек, смешен човек, който не можеш да приемеш съществено. Напротив на това – множеството от хората ме одобряват като сериозен и виновен, предан на работата си и проблемите на града и общината човек. Сам за себе си имам същата оценка. Изразът е елементарно запаметяващ се и заради това – сложен за занемаряване, като изисква нескончаем интервал за възобновяване на пълноценното чувство за ненакърнени чест и лично достолепие, както и изчистване от мисленето на читателите на подозренията по отношение на типа който му показва ", написа в тъжбата си кметът.

Пред съда юристът на кмета Светослав Миневски съобщи, че клиентът му е податлив на извънсъдебно съглашение. Адвокатът на подсъдимия Иван Киров - Станимир Ченалов, обаче отхвърли съглашение.

"Не считаме, че е належащо постигането на такова, защото самата дума "смешник ", проверете в формалното издание на Българския разяснителен речник, не е обидна дума. Това, че някой я възприема като такава, е негово мнение ", сподели той.

Следващото съвещание по дело е на 4 април. Общо четири са формираните все още в Районен съд каузи по тъжби за засегнатост и клюка на Живко Тодоров. Всички те са за мнения във Facebook.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР