500-те най-богати хора на света са загубили общо 1,4 трилиона

...
500-те най-богати хора на света са загубили общо 1,4 трилиона
Коментари Харесай

Най-богатите 500 в света са изгубили 1,4 трлн. долара от началото на годината

500-те най-богати хора на света са изгубили общо 1,4 трилиона $ през първата половина на 2022 година Това сочи информация на организация Блумбърг, представена от БНР.

Сред милиардерите претърпели най-големи финансови загуби година е Марк Зукърбърг, който има чисто към 60 милиарда.

За Джеф Безос, чието положение се дефинира на 133 милиарда $, се показва, че е изгубил за първата половина на годината към 63 милиарда $, а Илон Мъск, чието общо чисто положение е 210 милиарда $ се счита, че е със загуби за близо 62 милиарда $ за същия интервал от време.

Според изданието измежду милиардерите претърпели най-големи финансови загуби за 2022 година е и изпълнителният шеф на борсата за криптовалута Чангпенг Джао с близо 80 милиарда долара;

Блумбърг отбелязва, че някои от загубите на ай-богатите се дължат на утежняване положение на бизнесите им в последното тримесечие или от смяна на пазарите. Към това се прибавя и въздействието на високата инфлация, войната в Украйна и нарушените вериги от доставки, както и известието на Централната американска банка от предишния месец за повишение на лихвените проценти с най-бързия ритъм от съвсем 30 години насам.

Специалисти не престават да показват съществени опасения от криза, макар изказванията на президентът Джо Байдън, че рецесията не е " неизбежна ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР