500 000 е общото население на американския град Александрия. 500

...
500 000 е общото население на американския град Александрия. 500
Коментари Харесай

Китай: Защо единствената суперсила в света е неспособна да се справи с трагедията на обществото?

500 000 е общото население на американския град Александрия. 500 000 е и повече от общия брой на жертвите на Съединени американски щати през Първата международна война, Втората международна война и Виетнамската война. Това е кумулативният брой на смъртните случаи от епидемията от новия ковид в Съединени американски щати до 22 февруари. Фаучи, топ американски специалист по инфекциозни заболявания, го назова " ужасяващ исторически миг ", предава Радио Китай.

76 души - това е броят на жертвите на снежни стихии в Съединени американски щати за тази година до момента. В Тексас се откри, че доста хора, в това число и деца, избягали от пандемията от COVID-19, са замръзнали до гибел в спални, коли и паркове поради спирането на електричеството.

Тези две невероятни числа отразяват трагичното състояние на американския народ, който се бори с двойно злополучие на епидемията и природата. Хората се питат, за какво смущаващите човешки нещастия се повтарят в страната, единствената суперсила в света?

Ако разгледаме представянето на американските политици в оправянето с бедствия, елементарно можем да намерим отговора.

Те слагат преди всичко своите политически ползи. Това е главната причина за еволюцията на тези две естествени бедствия. В началото на разпространяването на новия ковид, американските политици подценяваха сериозността на епидемията в страната, до момента в който бързаха да продават акции преди срутва на фондовия пазар, пропускайки сериозната опция за преодоляване на болестта. Когато настъпи снежната стихия, сенаторът от Тексас Тед Круз води фамилията си в Мексико, с цел да избяга от студа. Пред хората, нямащи вода и електричество, които се обърнаха към държавното управление за помощ, тогавашният кмет на Колорадо Тим Бойд саркастично съобщи в обществената мрежа: „ Само мощните могат да оцелеят, а слабите ще загинат ".

Днес политическата поляризация се трансформира в спънка за съвсем всички обществени политики в Съединени американски щати. Т. нар. система за " самостоятелност на законодателната, административната и правосъдна управляващи " се изроди във взаимно несъгласие сред тях, а маските на американската народна власт, независимост и човешки права бяха свалени от мъчителните крясъци на американците от дъното на американско общество.

Ако американските политически елити не слагат на предпочитано място живота, сигурността и ползите на хората, а позволяват задълбочаването на политическата поляризация и разрешат на егоизма да диктува администрацията, тогава всяка изразителност ще бъде безрезултатна и в последна сметка американският народ ще ги смъкна от власт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР