50 люти чушки за 3 минути гълта родопчанинът Фердун Абдурухман.

...
50 люти чушки за 3 минути гълта родопчанинът Фердун Абдурухман.
Коментари Харесай

Родопчанин с национален рекорд - 50 люти чушки за 3 минути

50 люти чушки за 3 минути гълта родопчанинът Фердун Абдурухман. Националния връх, който умерено може да кандидатства и за "Гинес ", 53-годишният мъж слага на обичайния фестивал на чушката в Кирково ".

"Можех да изям най-малко още 20, само че нямах конкуренция и по тази причина се отхвърлих. Ако има задоволително положителни кандидати и се стимулирам, бих ги докарал до 100 ", споделя пред в. "България Днес " стоманеният родопчанин. Той е безапелационен, че не е имал безусловно никакъв проблем със стомаха и други значими органи.

"Даже на обяд по-късно хапнах още 3-4 чушки, с цел да ми отвори апетита. Само първите 1-2 поналютват малко, само че след това привиквам и всичко минава обикновено. Нито преди, нито по време, нито по-късно съм имал каквито и да било здравословни проблеми. Напротив - лютите чушки укрепват имунитета и заякват мускулатурата ", споделя още Фердун.

Уникалния връх мъжагата слага на миналогодишния фестивал. На тазгодишния юначагата не се явява, с цел да даде път и на другите кандидати да покажат на какво са способни.

"Останалите като ме видят, че се протоколирам, и автоматизирано се отхвърлят да вземат участие. Затова взех решение тази година да не вземам участие. Заради това получих 60 лева премия за неучастието ми, които ги дадох на моя наследник Шахин. Водещият на фестивала сподели, че съм като "Барселона " в Шампионската лига - несломим ", смее се родопчанинът.

И миналогодишната премия от 150 лева Фердун подарил на сина. Тогава бил е пети клас. "Как и защо ги е похарчил, не съм се интересувал, само че той ме стимулира да вземам участие и по време на надяждането ме стимулираше с възгласи: "Давай, баща! ", споделя още Фердун.

Непобедимият чушкоядец е строителен механик. Преди това девет години е бил шеф на учебното заведение в близкото село Кърчовско. Бил е учител по информатика, математика, физика и физкултура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР