50-годишна жена от град Антоново (Търговищка област), блокира четири поръчки

...
50-годишна жена от град Антоново (Търговищка област), блокира четири поръчки
Коментари Харесай

50-годишна овчарка от Антоново блокира 4 поръчки за 35,6 млн. лв.

50-годишна жена от град Антоново (Търговищка област), блокира четири поръчки за инфраструктурни обекти на обща стойност 35 591 227 лева Три от тях са на община Пловдив и общо за 31 570 844 лева Четвъртата е на община Сливен за 4 020 383 лева
В недалечното минало съпрузите Анка и Стефан Ангелови били овчари в Антоново и село Трескавец. От няколко години са по София, само че съселяните им не знаят какво работят там.
Къщата им в ромския квартал на ул. Петър Иванов 5 е занемарена и наподобява изоставена. Но на този адрес се водят над 80% от 50-те й компании. Останалите са най-вече на няколко адреса в София.
Блокирала е четирите поръчки единствено с една от компаниите си – „ Ремс строй “ ЕООД. Явно това е нова за Анкините сдружения „ устременост “. С нито една от останалите 49 не е обжалвала поръчка до момента.
Дружеството е със 100 лв. капитал . Прехвърлено ѝ е през февруари месец предходната година от първия ѝ едноличен притежател Александър Недялков. Вписано е в Търговския указател със строителна активност.
Едноличната компания няма никаква активност нито при предходния, нито при новия притежател. Няма оповестен годишен финансов доклад, не е вписана в Камарата на строителите, с цел да бъде пълностоен участник в социална поръчка за строително-монтажни работи. Няма служащи, нито машини. Не е изпълнявала социална поръчка в никакъв случай. Няма биография. „ Куха “.
Всичкото това „ нямане “ не ѝ попречи обаче изцяло законно да спре извънредно огромни вложения, които Пловдив влага за възобновяване на града преди да стане Европейска столица на културата през 2019 година А на Сливен попречва възобновяване на 4 детски градини.
Овчарката Анка стартира през ноември месец 2017 година да пробива в новия за нея „ отрасъл “.
С тъжба пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стопира инженерингова поръчка за създаване на изложбена изложба на ул. „ Гладстон “ №32 в Пловдив. Нейната стойност е „ единствено “ 3 500 000 лв.. По план се планува съществуващата постройка да бъде разрушена, да се проектира и построи нова изложба.
Поръчката е трябвало да се отвори на 4 декември 2017 година, само че няколко дни преди приключване на крайния период за подаване на предложения компанията на Анка Ангелова подава недоволство в Комисия за защита на конкуренцията. И то забележете - против разясненията, които управата на Пловдив е дала за заинтригуваните участници в процедурата. Поискала е краткотрайна мярка „ прекъсване на процедурата “. В момента митингът ѝ в Комисия за защита на конкуренцията е със статус „ отказано произвеждане “ по настояването за тази мярка, само че това не значи, че процедурата към този момент е в ход. Тя ще се разблокира едвам в случай че Комисия за защита на конкуренцията се произнесе всъщност в интерес на общината и в случай че не последва обжалване пред Върховен административен съд (ВАС). А произвеждане пред Комисия за защита на конкуренцията и след това пред Върховен административен съд ще значи спиране на поръчката за към 2 години.
Следващото блокиране е „ стремително “ – още по-мощно под пояса на пловдивския кмет Иван Тотев .
Дружеството „ Ремс строй “ стопира поръчка на общината за 17,8 млн. лв.. А тя обгръща огромно възобновяване на градската зона, която стартира от бул. „ Марица – юг “ и стига до бул. „ Мария Луиза “, обхващайки реорганизация, рехабилитация и благоустрояване на десетки междублокови пространства, улици, булеварди и площади.
Отварянето на офертите е било планувано за 11 декември. Пет дни по-рано компанията пуска тъжба до Комисия за защита на конкуренцията. Отново против разясненията, които управата е дала на участниците. Отново има искане да се наложи краткотрайна мярка „ прекъсване на процедурата “. И още веднъж е последвал отвод да се образува произвеждане. Но това решение не „ пуска “ процедурата по възлагане да продължи.
Третата тъжба против поръчка на община Пловдив е от 2 февруари. С нея се стопира план с пределна стойност 10 250 000 лева Той е за облагородяване на площад „ Централен “. Включва реорганизация и ревитализация на площад „ Централен “,социализация, консервация, реституция и експониране на Форум „ Запад “, планиране на подлез „ Тримонциум “, социализация, консервация, реституция и експониране на Форум „ Север “. Последният обект е „ Подлез при Централна поща” – транспортен възел на бул. „ Цар Борис ІІІ Обединител” – бул. „ Княгиня Мария Луиза” – ул. „ Гладстон” (изпълнение на главен ремонт).
Отварянето на офертите е на 23 януари, само че на 2 февруари „ Ремс строй “ апелира разясненията.
Пак има искане за краткотрайна мярка „ прекъсване на процедурата “. А статусът на жалбата е с „ иницииран развой “.
Нормално е подозрението както на общинските адвокати и локалната власт в Пловдив, по този начин и на всеки приблизително статистически българин, даже да не е експерт, че не родената на 17 октомври 1967 година овчарка Анка Ангелова поставя кол в колелото на община Пловдив, а има различен в сянката ѝ. И той е или рекетьор, който ще изнудва за пари възложителя и/или останалите участници, с цел да пусне процедурите да вървят. Или пакостник - ще апелира процедурите до край, до момента в който след две и повече години се стигне до дефинитивно решение на Върховен административен съд и общината ще може да подписа контракти с определените от нея реализатори. В случая задачата е да не се изпълнят обектите и по-точно да се бойкотира Пловдив като Европейска столица на културата.
Но да продължим.
Спряната поръчка на община Сливен е за малко над 4 млн. лева
Тя пък е, забележете, за просветителна инфраструктура! С жалбата до Комисия за защита на конкуренцията от 12 декември – два дни преди отварянето на офертите, се стопира процедурата за избор на реализатор за четири забавачници - реорганизация, главен ремонт и саниране на детска градина " Детство " ; реорганизация на детските градини " Зорница ", " Мак " и " Папазян ".
Това прекъсване надали е за бойкот, по-вероятно с желание за рекетьорство. Но и тук едноличната „ Ремс строй “ апелира разясненията, направени от община Сливен.
Още малко за компаниите на Анка Ангелова - съвсем на 100% ЕООД.
Вписани в Търговския указател от нейно име са 14, множеството през 2017 година
От общо 50 на брой с 2 лв. капитал са 16 сдружения. Останалите са с по 5 лв., 50 лева, 5 000 лева, има една, която ѝ е трансферирана с 50 000 лева капитал.
В интервала 2016-2017 година са ѝ трансферирани над 20 еднолични сдружения. Общо 14 компании са станали нейна благосъстоятелност по-рано, в интервала 2012-2015 година Едно от сдруженията е с лимитирана отговорност (ООД), има и едно Едноличен търговец за оптика, което си е сякаш нейно от 2013 година
Тя е трансферирала единствено едно свое сдружение на различен – „ Барбус БГ 1 “ ЕООД.
Според шефа и притежател на профилираната строителна компания „ Автомагистрали – Черно море “ АД инж. Димо Димов компании като тази – с 2 или 100 лв. капитал, без биография, нормално блокират публични поръчки за рекет.
„ При мен не смеят да идват, тъй като знаят, че аз не им обръщам внимание, само че с цел да се откажат, изнудват компаниите против някакви парични хонорари. Поне това съм го чувал. А това си е цялостен рекет. Не мога да кажа дали стигат и до самите възложители, може би. Но сътрудниците в България знаят, че аз не желая да имам нищо общо с такива " бизнесмени ", които рекетират, и с такива ръководители, които се поддават на рекет “, разяснява инж. Димов.
През последните години, споделя той, - се явиха и доста компании, които нямат нищо общо с тяхната специалност - да строят инфраструктурни планове.
„ Те считат, че като завоюват някой обект, ще завоюват и доста пари за по-добро бъдеще. Погледнете някои от по-големите обекти и ще стигнете до същия извод. Малко останаха компаниите, чиито притежатели и ръководители са същински експерти в своята област - пътно строителство, високо строителство. Повечето са просто бизнесмени. Аз персонално се веселя, че имаме доста млади инженери - сред 25 и 30 години, които доста сърцато работят. Търсим обекти и в България, и в чужбина. Наистина на нас ни е мъчно “, разяснява шефът на „ Автомагистрали – Черно море “. По думите на инж. Димов от време на време Законът за публични поръчки се ползва. Но от време на време самите възложители трансформират изискванията на търговете. Някои позволяват „ кухи “ компании, други - не.
„ Зависи от възложителя. Ако той желае да му се свърши работата, си съблюдава закона. Може да се направи предквалификация, да се изберат компании, потвърдили се в този отрасъл и сред тях да стане надпреварата. А някои възложители, които желаят да наложат нови компании, които са без история, залагат други условия в търга - вършат ги такива, че да завоюва компанията „ Х “. А другата - че има обороти, че може да свърши работата по-качествено и в период, й се поставят по-ниски оценки, с цел да мине на по-задна позиция и да завоюва избраната компания. И такива компании, които излязоха от нищото, към този момент имат строителна история и сега са огромни. Но предквалификация може да се направи. Явяват се, да речем, за по-големите обекти 20-30 компании. Според представянето им, съгласно CV-то, съгласно осъщественото, остават на финалната права примерно 3 до 5 компании. И тогава се прави търг за цена сред тях. Тоест, възложителят си избира реализатори, потвърдили се във времето - без значение непознати или български. И по този начин няма да се позволяват инцидентни компании - без обороти, с 5 лв. капитал, те напряко ще отпадат “, уверен е инж. Димо Димов.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Търговище  140 години от Освобождението на градовете Разград и Търговище 140 години от Освобождението на градовете Разград и Търговище  Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните две години Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните две години  Кметът на Търговище Дарин Димитров: Имаме 101% събираемост, това е доверие за нас от жителите Кметът на Търговище Дарин Димитров: Имаме 101% събираемост, това е доверие за нас от жителите  Изгоря покривът на учебно заведение в Търговище Изгоря покривът на учебно заведение в Търговище  Стотици възпитаници ще вземат участие в Европейския ден за битка с трафика на хора Стотици възпитаници ще вземат участие в Европейския ден за битка с трафика на хора Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Дневен хороскоп за 23 февруари
Овен Днес е добре да си признаете ваше пропуск. Стореното не е толкоз ужасно, а крачката, на която ще се решите пред близкия ви чове...
Заев: Решението за името ще бъде утвърдено... Сирийци на митинг пред съветското консулство... Проданов: Можем да преборим бедността, в случай че... Съединени американски щати изпращат обръщение на Русия, демонстрир... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Полицаи хванаха дете, падащо от третия е...
Невероятна преживелица със спасяването на малко дете се случи в Египет. В град Асют трима служители на реда съумяха да заловен 5-годишно момче и да...
ЧЕЗ утвърди продажбата на българския си биз... Шофьорската брошура ще се лишава при три на... Прогноза за времето - 23 февруари (петък) Теменужка Петкова подава оставка НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Столтенберг: Русия се меси във вътрешнит...
Имаме информация, че Русия се пробва да се меси във вътрешните работи на страните от Западните Балкани. Това съобщи генералният секрет...
Много обичам някогашни комунисти от Министерство на вътрешните работи да раз... И Словакия отхвърля да ратифицира Истанбулс... Еколози и жители още веднъж стачкуваха в з... Делян Добрев за продажбата на ЧЕЗ: Стори м...  www.expert.bg  Марешки: Ако оставката на Петкова бъде призната, значи има подозрение за задкулисие Марешки: Ако оставката на Петкова бъде п...  Шефът на Шефът на " Енерго-про " упрекна ЧЕЗ в непро...  Индия минава напълно на LED осветяване Индия минава напълно на LED осветяване  30 000 родни чиновници ще минат образования по непознат език и цифрова просветеност 30 000 родни чиновници ще минат образования...  www.iwoman.bg  Рейчъл Макадамс е бременна Рейчъл Макадамс е бременна  Най-срамните моменти в секса Най-срамните моменти в секса  3 сигурни метода да задържиш интереса му 3 сигурни метода да задържиш интереса му  Алекс Богданска разкри по какъв начин се е трансформирала след брака Алекс Богданска разкри по какъв начин се е трансформирал...  http://www.sportlive.bg  Гуардиола се съгласи на нов контракт с Манчестър Сити Гуардиола се съгласи на нов контракт с Ма...  Ето по какъв начин Миши Батшуай отговори на почитателите на Аталанта и расистките им обиди Ето по какъв начин Миши Батшуай отговори на феновет...  Първа лига НА ЖИВО: ЦСКА - Черно море, сформира Първа лига НА ЖИВО: ЦСКА - Черно море, с...  18 от играчите на Реал са били контузени този сезон 18 от играчите на Реал са били контузени... Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани 50-годишна овчарка от Антоново блокира 4 поръчки за 35,6 млн. лева... 44 0 Радо Янков е последният ни късмет за орден в Пьонгчанг... 13 0 Таяни има вяра, че до лятото ще е ясно законодателно по какъв начин ще се финансират... 39 0 Меркел и Макрон приканиха Путин за помирение в Сирия... 63 1 Почина шефът на летище " Пловдив "... 85 0
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР