50-годишен юбилей чества Природо-математическата гимназия Васил Друмев“ във Велико Търново.

...
50-годишен юбилей чества Природо-математическата гимназия Васил Друмев“ във Велико Търново.
Коментари Харесай

ПМГ „Васил Друмев“ отбеляза 50-годишния си юбилей, кметът Даниел Панов връчи ваучер за STEM оборудване

50-годишен празник празнува Природо-математическата гимназия „ Васил Друмев “ във Велико Търново.

Тържеството на учебното заведение събра близо 800 другари, посетители, някогашни и сегашни шефове, учители и възпитаници в залата на Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов “.

Празникът бе почетен от кмета на старопрестолния град Даниел Панов, който връчи на шефа Ангел Гушев подаръчен ваучер на стойност 5000 лв. за съоръжение на новия STEM център в учебното заведение.

„ 50 години – ПМГ „ Васил Друмев “! Днешният празничен ден носи мощно неспокойствие и страсти както за всички вас, чийто живот е обвързван с учебното заведение, по този начин и за Историческата и духовна столица на България. Десетилетия наред Природо-математическата гимназия популяризира старопрестолния град и е горделивост за всички нас. Юбилеят отеква мощно освен във Велико Търново, само че и в цялата страна, а и отвън рамките й. Хиляди са сполучливите лекари, стоматолози, фармацевти, IT-специалисти, инженери, архитекти, които градят кариера по целия свят и чийто път е почнал тук – в Старата столица и в Природо-математическата гимназия “, обърна се към учителите, учениците и гостите Даниел Панов. Той пожела на младежите и на педагозите да бъдат здрави, въодушевени, да не престават да реализират триумфи, с които да пазят водещото място на учебното заведение в България.

Директорът Ангел Гушев акцентира, че през последните три години положителното партньорство сред гимназията и общината е довел до сполучлива реализация на значими планове, подобрили значително материалната база и изискванията – за енергийна успеваемост на постройката, за основаване на първия във Велико Търново STEM център. Предстои и разширение на учебното заведение за прекосяване в едносменен режим на образование.

Празничната стратегия потвърди, че учениците от ПМГ „ Васил Друмев “ са мощни освен в точните науки, само че и имат разностранни артистични заложби и гений. Сред гостите бяха също заместник-кметът Нейко Генчев, шефът на просветителната дирекция Пенка Игнатова, началникът на НВУ „ Васил Левски “ бриг. военачалник Иван Маламов и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР