50-годишен мъж от село Славяново беше признат за виновен за

...
50-годишен мъж от село Славяново беше признат за виновен за
Коментари Харесай

20 години затвор за мъжа, ограбил и убил собственичката на магазин в с. Славяново

50-годишен мъж от село Славяново беше приет за отговорен за осъществен от него обир, съпроводен с ликвидиране. Ю.Ш. беше притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 199, алинея 2, т.2, пр.1, по отношение на член 198, ал.1 от Наказателен кодекс, осъществено през октомври 2022 година. Окръжен съд – Търговище се произнесе с неоправдателна присъда „ отнемане от независимост “ за период от 20 години при непоколебим режим на изтърпяване. Беше почетен в цялостен размер гражданският иск в размер на 50 000 лв..

Жертва на тежкото закононарушение станала 61-годишна жена. Тя била собственичка на локалния магазин и получавала положителни приходи от трудова си активност, а също така живеела сама. Тези обстоятелства били известни на подсъдимия и той решил, че може да я ограби, като по този начин да си набави средства за облекчаване на зависимостта му към хазартни игри. Ю.Ш. бил добре прочут на органите на реда и на прокуратурата, нямал непрекъсната работа и трудови приходи, бил неведнъж осъждан за закононарушения срещу собствеността, като бил осъждан и за ликвидиране. Прекарал в пандиза близо 30 години от живота си. 

През деня на 11 октомври 2022 година 49-годишният тогава мъж взел дребен заем от 61-годишната жена. Под претекст да й върне парите, изискал да я посети и се уговорил с нея да отиде до дома й. Тъй като жертвата очаквала Ю.Ш., тя отворила вратата на къщата си и обвиненият нахлул вътре. Изпълнявайки задачата си да присвои паричните спестявания на дамата, той упражнил принуждение по отношение на нея, само че заради опозиция от нейна страна, обвиненият подхванал дейности по умъртвяването й. Удушил я и я оставил на пода в дома й. Напуснал къщата, откакто взел 15 000 лв., които намерил, а излизайки заключил катинара на входната врата.

Ю.Ш. бил арестуван на 13 октомври, в дома си в село Славяново. Той бил упрекнат за осъщественото от него закононарушение и арестуван. Решението на Окръжен съд - Търговище предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР